Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 18. marts 2010

Tid til en øl - Lupulus

18. Marts 2012

På lørdag skal vi deltage i en venskabsturnering i dans i Århus, og næste weekend er der afslutningsbal, så vi har øvet alle dansene igennem og indmarch og komplimenter og alt muligt. Håber det går godt begge gange.

Så jeg trængte til en god øl, da jeg kom hjem. Vi skulle have tacos med noget krydret kød, så en god humlet ale ville være god. Jeg havde en ”Lupulus” fra Beer Here stående, så den tog jeg.

Humleplanten kaldes ”Humulus Lupulus” og det hentyder til at humleplanten omklamrer sin vært som ulven omklamrer sit bytte. Lupulus betyder ulv på latin.

Lupus er navnet på vores kat ( det sidste kuld blev opkaldt efter Harry Potter figurer ), og den bliver ofte kaldt Lupulus af min datter, så det er endnu en grund til at smage denne øl.

På etiketten ser vi hvordan ulven lokker Rødhætte på afveje med et skummende krus øl.

Det er en uklar, gylden øl med en grov lys skumkrone. Procenten er på 4,7%. Duften er meget kraftig at amerikansk citrushumle – her med noter af grape. Hvilken humle, der benyttes vil variere, da man bruger den humle der er mest i sæson – altså den friskeste. Men der er ingen tvivl om, at denne udgave er amerikansk. Øllet føles let i munden. Smagen er også i høj grad præget af humlen. Den gode grapesmag forsvinder dog hurtigt og efterlader en middelstærk bitterhed, der holder længe.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar