Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 8. marts 2010

Tid til en øl - Påske i Overhuset

8. Marts 2010

 I dag var jeg nødt til at besøge kiropraktoren lidt i utide, da jeg havde fået problemer med nakken – et problem, der heldigvis er blevet holdt i ave siden 2004. Men nu var det ved at blive slemt igen. Det føles allerede meget bedre, selvom man bliver temmelig øm i musklerne efter at få hovedet vredet halvt af led.

Thisted Bryghus har åbenbart gjort det til en tradition at brygge både en over- og en undergæret øl til højtiderne. Mon der også kommer 2 til pinse?

Der lægges op til, at det er engelsk øl, men både til jul og også nu her, virker deres overgærede øl ikke særlig engelsk. Jeg synes, der smager som om der er brugt hvedegær, for begge øl er præget at en krydret nellikenote, som bedst kendes fra den tyske hvedebock. Det fremgår dog overhovedet ikke fra etiketten, så jeg tager nok fejl, men krydret er den.

Det er en økologisk øl på 7,8%. Den er gylden med et let slør og friske, små bobler. Skummet er hvidt. Der er en sødlig, krydret duft. Øllet føles skarpt i munden. Smagen indledes med en tydelig sødme, der går over i en krydret nellikesmag, der som sagt minder lidt om Aventinus. Der afsluttes med en kraftig bitterhed, der holder langt ind i eftersmagen. Her adskiller den sig noget fra juleudgaven.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar