Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 20. marts 2010

Tid til en øl - Founders Double Trouble

20. Marts 2010

I dag var vi til danse(venskabs)tunering i Århus. Der var forskellige kategorier og vi var med i Vild med Dans 1-2 år. Og vi fik en andenplads. Det sætter det selvfølgelig i relief, at der kun var 4 par i vores gruppe, men alligevel. Det var godt, at kunne få danset endnu engang. Det forløb over to omgange, så vi skulle gennem ”besværet” med dansene to gange – Double Trouble, kunne man sige.

Og med denne fine overledning vil jeg vende mig mod den øl, jeg syntes, jeg fortjente, da jeg kom hjem.
Founders Brewing er et amerikansk bryggeri fra Grand Rapids i Michigan. det stammer fra 1990, hvor Mike Stevens og Dave Engbers besluttede at starte med at brygge efter deres collegetid. De forsøger at brygge helt specielle øl, og deres Imperial IPA – ”Double Trouble” – er brygget for at vende op og ned på vores verden.

      
 
Dette ses tydelig på etikettens udformning.
Det er en kraftig øl på 9,4%. Den har en fantastisk orange farve. Der er en del slør, men kigger man godt efter ser man fine små bobler. Duften er præget af grape fra humlen, men den er ligesom rundet lidt af appelsin eller mango. Den føles temmelig blød i munden, hvilket overrasker. Denne følelse erstattes dog af en skarphed, når bitterheden sætter ind. Det første smagsindtryk er også lidt sødt af mango, herefter går det over i grape og snart sætter bitterheden som sagt ind med en ordentlig bombe. Denne bitterhed hænger ved i lang tid, også efter at eftersmagen er forsvundet. Det virker næsten for dominerende. IBU 86
En god øl, hvor bitterheden dog bliver lidt påtrængende i længden.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar