Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 15. marts 2010

Tid til en øl - Goose Island Oatmeal Stout

15. marts 2012

Har netop set ”War of the worlds” i fjernsynet. Oprindelig skrevet af H. G. Wells. En spændende og lidt klam historie. Kom til at tænke på radioudgaven fra 1938, hvor Orson Welles havde lavet et hørespil over ”War of the worlds” med reportager fra udsendte medarbejdere, der beskrev alt, som om det virkelig hændte. Og det skabte hysterisk panik overalt i USA, hvor folk virkelig troede, at de var under angreb fra marsboere. Meget lig den panik, der forleden ramte Georgien, da TV der lavede noget lignende om russisk invasion. Medierne har en utrolig magt, og kan nemt forårsage panik og frygt. Det ser vi også med de skræmmekampagner, der har været om dræberbier, år 2000, fugleinfluenza og sidst svineinfluenzaen.

Så er det bedre at slappe lidt af med en stilfærdig øl, og her til aften var der lidt rester tilbage af en flæskesteg fra forleden. Jeg fandt en øl, der kunne passe til - ”Oatmeal Stout” fra Goose Island.

Det er en rund og mild stout på 5,1%. Brygget – som alle øl fra Goose Island – efter engelsk tradition mere end amerikansk. Den er brygget på byg-, karamel- og sortmalt, ristet byg og havreflager. Den er relativ mildt humlet ( 30 IBU ) med Fuggles og Villamette, og den vandt i 1992 bronze i kategorien Sweet Stout ved Great American Beer Festival.

Det er en sort, ugennemsigtig øl med kraftigt brunt skum. Duften er mild med ristede noter og et strejf af chokolade. Føles blød og mild i munden ( havre ). Smagen er præget af mørk, ristet malt, kaffe og chokolade i en behagelig blanding. Det er ikke en øl, der udfordrer sanserne, men balancerer ingredienserne godt. Efterbitterheden er behagelig med en lille antydning af lidt for brændt kaffe.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar