Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 27. januar 2011

Tid til en øl - Tuborg Lime Cut


27. Januar 2011

I dag var vi til dans, men det blev ikke til meget, for min skulder gør stadig ondt. Især efter et par dage på arbejde. Det mærkes tydeligt at skulderen hele tiden er i gang, når man spiller guitar. Så vi så på til dans, og deltog når det drejede sig om fødder og trin. Efter dansen tog vi hjem med en bærepose fuld af sushi. Det smager godt, men det er også forfærdeligt dyrt.

Jeg åbnede en af datterens ”Lime Cut” fra Tuborg. Som tidligere nævnt er det startøllen i den ølskole hun fik i fødselsdagsgave af en kammerat. Jeg har ikke smagt den tidligere, men nu skulle den prøves.

Det er en klar flaske, der fremviser en meget lys øl. Det er en stil der er inspireret af ”Corona” og ”Sol” fra Mexico. Og det er da også disse øl, der ofte nydes med en limeskive i toppen. Tuborgs ”Lime Cut” lægger sig efter disse øl, og den lyse farve giver også et indtryk af friskhed – af sol og sommer. Den er brygget på bygmalt og glukosesirup for at give lethed, og derudover er der tilsat limejuice og humle i lille mængde.

Det er en meget lys øl på 4,5% med livlige bobler, der også signalerer friskhed. Skummet er hvidt. Den har faktisk en svag duft af øl – lidt malt og lidt lime. Yderst let i munden – kan minde om cider eller sodavand. Den har en let smag, hvor lime træder frem, men der kommer også et overraskende strejf af sødme . Bitterhed er der ikke tale om. Det er en sommerøl, beregnet til at slukke tørsten, ligesom mange af de oversøiske pilsnere er. Jeg kan faktisk godt lide den, og den passer udmærket til sushi. Men når det er sagt, er det egentligt lidt ærgerligt at Tuborg fører sig frem på at brygge endnu lettere øl end deres normale i stedet for at give nogle seriøse bud på mere smag.

Karakter 3 ( mest fordi det faktisk er en lidt anderledes profil )

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar