Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 20. januar 2011

Tid til en øl - Kragelund Natmand


20. Januar 2011

Jeg har stadig problemer med skulderen, og selvom det ikke er nær så slemt som de tidligere gange, er det slemt nok, for man skal hele tiden forholde sig til smerten. Skal en tur til kiropraktor igen i morgen – så bliver det måske bedre.

Til jul fik jeg jo nogle spændende øl fra Midtjylland og nogle af bryggerierne var for mig helt nye. Dette gælder for Kragelund Bryghus ved Silkeborg. Planerne blev lagt i 2005 af 5 venner og man begyndte opførelsen i 2006. Planen var at brygge det første øl i sommeren 07, men man skulle hen på efteråret inden den første øl blev produceret. Det var Juleøllen, der blev præsenteret og udsolgt på en og samme dag i december. Brygmesteren hedder Jan Poulsen, og han har en lang erfaring som håndbrygger. Alle øl er overgærede, ufiltrerede og upasteuriserede.

”Natmand” er en havrestout på 6,0%. Den er brygget på bygmalt, sortristet byg og havre og der er brugt en del humle, men man oplyser ikke hvilken.

Den er helt sort – her trænger ikke lys igennem. Skummet er lysebrunt og meget blødt. Noget der skyldes havren. Det knitrer muntert i glasset. God mørkristet aroma. Havren giver en fløjlsblød mundfornemmelse med god fylde. Smagen er præget af ristet malt, bitterristet kaffe og engelsk lakrids, og der er en god afsluttende humlebitterhed.

Karakter 4

”Bryg på malt og byg på kvalitet”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar