Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 12. januar 2011

Tid til en øl - Dark Horse Crooked Tree IPA


12. Januar 2011

I dag faldt jeg på isen, men heldigvis uden større skade. Skadestuerne er jo fyldt med uheldige folk, der har trådt lidt forkert. Jeg trådte lidt til siden, for at lade en dame komme forbi, og så var der en isbræmme, som jeg gled på. Selvom jeg reddede det i første omgang, gled jeg med det samme igen, så jeg måtte ned at ligge. Jeg har heldigvis lært at falde, men det er lang tid siden, jeg har prøvet det. Teknikken må have ligget på rygraden, for jeg brækkede ikke noget.

Det krogede træ, der pryder Dark Horse’s IPA ser til gengæld ud til at være brækket flere gange. Jeg kender desværre ikke historien bag navnet – ”Crooked Tree ”.

Jeg var i dag rundt for at se på øl til en lille præsentation på fredag, og så denne IPA hos Vinspecialisten i Aalborg. Dark Horse Brewery er på kort tid kommet blandt mine favoritter blandt amerikanske bryggerier ( der er ret mange på listen ). Det bliver nu nok alligevel en engelsk IPA fra Fuller, der kommer med, da den amerikanske humle minder om en af de andre øl i sortimentet. – selvom der er mere bid i ”Crooked Tree”

Det er en total uklar øl med kraftigt lyst skum, der sætter sig pænt i ringe på glasset. Den kraftige duft af citrushumle møder en allerede, inden øllet forlader flasken. Det er grape, lemon og fyrrenåle.

Den er meget aggressiv og skrap. Det er en øl der nærmest forkrøbler mundhulen, men der er en lækker smag af humle, hvor især grape træder frem. Den er kraftigt tørhumlet, hvilket giver den kraftige humlesmag. Man sidder tilbage med en god og kraftig bitterhed i eftersmagen. Alk. 6.0%

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar