Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 10. januar 2011

Tid til en øl - Bøllingsø Mosefundet


10. Januar 2011

Til jul fik jeg en kurv fuld af øl fra bryggerierne omkring Silkeborg. Her var bla. et par øl fra Bøllingsø Bryghus. Det er et ret nyt bryghus, der udsendte deres første øl 11. december 2009. Bryghuset er indrettet i Engesvang gamle kro, men det er endnu ikke lykkedes, at erhverve sig ejendommen, selvom der arbejdes på højtryk for at få solgt de sidste aktier. Jeg håber, det snart lykkes. På åbningsdagen blev der er solgt over 700 flasker. Der blev bla. udsolgt af Julebryggen og Mosekonen. Brygmesteren hedder Martin Schau og han var tidligere brygmester ved Baggårdsbryggeriet i Holstebro.

Der står ikke meget om øllet på hjemmesiden, hvor der gøres mest ud af ( måske forståeligt nok ), at tegne nye aktier, men bryghuset kan godt være deres øl bekendt, så lidt flere oplysninger vil altid tiltale sådan en som mig.

”Mosefundet” er en brown ale, der ikke er pasteuriseret eller filtreret. Den er modnet på flasken. That’s it! Flere oplysninger får vi desværre ikke. Jo – procenten er 5,4% ( ifølge etiketten – ikke hjemmesiden ).

Det er en brun, sløret øl med kraftigt offwhite skum. Der anes lige nogle livlige bobler i glasset. Dejlig maltet duft med karamel og en svag frugtnote. Let og prikkende i munden og behagelig nem at drikke. God smag med karamel og lidt skarp citrus fra humlen ( type ukendt ), og en markant bitterhed i eftersmagen. En enkelt gang fornemmede jeg en umiskendelig note af nødder. En udmærket og nuanceret brown ale.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar