Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. januar 2011

Tid til en øl - Bøllingsø Mosekonen


13. Januar 2011

Om efteråret ser man på varme dage, at lave enge og moser damper med mælkehvid tåge. Det hedder sig, at ”Mosekonen brygger”.

Om Bøllingsø Bryghus har været ude for at indsamle dette bryg, vides ikke – men fænomenet forekommer efter sigende ofte på de kanter, så det er sandsynligt. Måske har de ”inside” informationer fra selve Mosekonen. ( Hvis man vil læse om den videnskabelige forklaring, kan den findes på bryggeriets hjemmeside ).

”Mosekonen” er - så vidt jeg har forstået - en af bryggeriets første øl. Den er brygget på byg- og hvedemalt, samt karamelmalt. Man har benyttet belgisk alegær. Typen er en belgisk tripel ( eller trippel som de skriver ), så derfor er der tilsat koriander. Den er på 7,4%.

Når man knapper kapslen af, breder der sig en duft af de vinballoner, som stod i mine forældres bryggers, da jeg var dreng. Det er en duft, der forbliver ved ophældning, og selvom den aftager noget er indtrykket sødlig malt og gær. Flot gylden farve – ret sløret, når bundfaldet kommer med.

Der en kun få dovne bobler. Den føles blød i munden i begyndelsen, men liver lidt op til sidst. Smagen indledes med sødme - derefter krydret smag af koriander i typisk tripelstil. Bryggeriet anbefaler nænsom ophældning, så bundfaldet bliver i flasken, men det er en fejl. Jeg hældte op af 2 gange, for belgiske glas er kun beregnet til 33 cl – og anden gang kom bundfaldet med. Og det gav en væsentlig mere nuanceret smag. Pludselig kom der orange frugtnoter og en mere varieret smagspalet af krydderier frem. Det var klart med til at forhøje nydelsen. Der er en god og pæn bitterhed i eftersmagen ( der er ikke nævnt humletype ).

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar