Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 19. januar 2011

Tid til en øl - Virklund Dark Brown Ale


19. Januar 2011

Virklund Bryghus har eksperimenteret med den engelske øltype brown ale. Først kom ”Brown Ale” på 5,2%. En udmærket øl, som jeg smagte for 3 år siden. Derefter ”Dark Brown Ale” på 5,8% og til sidst en whiskylagret udgave af denne øl ( 20. marts 2009 ).

Så ”Dark Brown Ale” er ikke en af kandidaterne i Årets Ølvalg. Der er kommet 590 nye danske øl på markedet i 2010, men det er en meget lille procentdel, jeg har smagt.

”Dark Brown Ale” beskrives af bryggeriet som en mellemting mellem en stout og en brown ale. Der er brugt engelsk Fuggles og masser af mørk ristet malt. Bryggeriet blev etableret i 2005 og kan brygge 750 liter øl pr gang. I forhold til tidens debat om bryghuse, der benytter sig af udenlandske anlæg, forsikret Virklund at al deres øl er brygget på der eget anlæg. ”Friskbrygget Specialøl” kalder de det og siger det er deres ord for ”Real Ale”.  Virklunds etiketter er ofte prydet af dyr og planter fra den lokale midtjyske natur, og på ”Dark Brown Ale” ser vi en grævling. Vores egen kat sidder udenfor vinduet og prøver næsten på at ligne en grævling også. Han har i hvert fald de rigtige farver.

”Dark Brown Ale” er kulsort med brunligt cafe-latte-farvet skum. Den har en kraftigt maltet duft, hvor de maltede og ristede noter får lidt modstand fra humlen. God krop med pæn fylde. Smagen er meget ristet med anelser af kaffe og chokolade, men også her trænger lidt humle igennem for at balancere.

Karakter 4

Jeg har nu skrevet om 700 øl her på bloggen. Desværre er det efterhånden lidt uoverskueligt, da jeg ikke kan lave krydshenvisninger til bryggerier. Jeg må vist til at lære noget mere om, hvordan man selv kan bygge en side op.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar