Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 7. januar 2011

Tid til en øl - Brewdog 77 Lager / Punk IPA


7. Januar 2011

Her til aften kom madklubben på besøg og vi skulle have noget sundt mad med grønsager – ovenpå den fede julemad. Vi lagde ud med en grønsagssuppe – hvad man nu har i køleskabet. Det blev porrer, jordskokker og andet godt. Derefter asiatisk andesalat med ingefær, æble og hvidkål. Vi brugte spidskål i stedet og der var også forårsløg og appelsin og altså en lækker dressing med bla. ingefær. Desserten var æblekage.

Vores lokale Brugs har et tilbud på øl fra skotske Brewdog. Hvordan de har fået fat i dem vides ikke, men det drejer sig om ”77 Lager”, ”There is no Santa” og ”Punk IPA”.

Til suppen prøvede vi ”77 Lager” – en ”juxtaposition pilsner” ( hvad det så betyder ) – ( slog det lige op. Det betyder 2 udsagn der modsiger hinanden. Men hvad det betyder her, ved jeg ikke ).
Navnet stammer fra et stort skib – ”Ocean Quest FB 77”. Et af 2 identiske skibe, der blev fremstillet i Fraserburgh, hvor Brewdog også har hjemme. Det er en undergæret øl på 4,9%. Brewdog har som altid nogle provokerende udtalelser på etiketten, men man skal til hjemmesiden for at finde ingredienslisten. 100% malt ( Pale malt, karamelmalt og münchenermalt ). Motoeka Amarillo humle og en IBU på 35.
Det er en lys gylden øl med groft hvidt skum, der sætter sig smukt i ringe på glasset. Fine bobler. Duften er præget af en frugtig note, hvor også lidt citrushumle blander sig. Der er en god fylde, men samtidig med en lethed over den, der gør den let at drikke, Meget fin smag, der er mere frugtig end mad oftest møder i pilsnere. Er det mon nærmere en wienerøl? I hvert fald er det en behagelig oplevelse, der hører til blandt de bedre lette lagerøl, jeg har smagt.
Karakter 4+
Der var jo ingefær i hovedretten – en ingrediens, der også er med i ”There is no Santa”. ( Den skrev jeg om 07. nov 10 ). Den supplerede da også retten på fortræffelig vis.
Inden desserten tog vi hul på Brugsens sidste Brewdog øl - ”Punk IPA”
 

Her får vi i den grad” læst teksten”. De er ligeglade med om vi kan lide denne øl. ”It is doubtful that you have the taste and the sophistication to appreciate the depth, character and quality of this premium craftbrewed beer” – og de fortsætter i samme stil. Det er jo blevet så moderne, med negativ reklame, men jeg synes ikke helt det virker, selvom det er for sjov. Jeg har brokket mig over det tidligere. Det sjove er, at de slutter af med at sige – at vi bare kan gå tilbage og købe vores billige, masseproducerede, supermarkedsøl igen. Men nu er de selv blevet en del af denne type, for de koster kun en 10’er i vores bette Brugs – ha, ha.

Derudover er det en udmærket øl. Lys gylden med kraftigt skum, der ikke er så groft som pilsnerens. Lidt sløve bobler. Igen en aroma med meget frugt, men her træder humler mere i karakter. Der er brugt Chinook, Simcoe og Athanum, og den frugtige, spændende Nelson Sauvin fra New Zealand. Bitterheden når op på 45 IBU, hvilket jo især træder frem i eftersmagen, hvor den holder endog meget længe.

Karakter 4

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar