Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 8. november 2009

Tid til en øl - Svaneke Julebryg

8. November 2009
En lang dag. Tidligt op med aviser og derefter til kirken kl. 08.00 for at gøre klar til gudstjeneste. Direkte videre til fødselsdag i Jels i Sønderjylland. Her kunne vi heldigvis slappe af til en god fødselsdagsmiddag, hvor vi tog forskud på Mortens Aften med andesteg, rødkål og brunede kartofler. En god eftermiddag med travetur og kagebord, inden vi vendte næsen den lange tur hjem igen.
Til maden valgte jeg en ”Julebryg” fra Svaneke. Bryghuset i Svaneke er en af pionerne i den danske mikrobryggeriverden. Det åbnede som det fjerde i 2000. Det er beliggende med restaurant i en 4-længet gård fra 1750 - midt i Svaneke. I 2007 er der opført et nyt bryghus, og her foregår brygningen af det øl, der kommer i butikkerne. Det er 45 år siden Bornholm sidst havde et bryggeri, så interessen er stor, og det er sortimentet også.
Øllene fra Svaneke Bryghus har aldrig helt fanget mig. Det virker som god gedigen øl, men uden store armbevægelser og overraskelser.
”Julebryg” på 5,7% hører dog til blandt de bedre. Det er en undergæret øl – brygget på pilsner- og karamelmalt. Dette giver en flot farve ( vi tog et billede, men det ligger stadig på min kones mobil ). Mørkebrun med et rødt skær. Øllet er ufiltreret, men fremtræder temmelig klart. Humlen stammer fra Slovenien og er ( ifølge bryggeriet ) ukendt herhjemme – mere får vi ikke at vide. Men det fornemmes tydeligt i eftersmagen, der har en markant bitterhed. Eftersmagen er relativ kort. Det er en udmærket juleøl, men ikke særlig eftertænksom ( som man ellers hævder ). Der skal flere nuancer til
Karakter 3+
I morgen fylder Carlsbergs ”Elefant” 50 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar