Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 14. november 2009

Tid til en øl - Storm & Averij

14. November 2009
I dag har vi fejret min kones fødselsdag. Godt nok en uge for tidligt, for næste weekend er hun i Göteborg for at høre ”Ein Deutsches Requiem” af Brahms. Det er Musikskolens talentklasse, der tager på tur. Hun bliver dog også fejret på selve fødselsdagen, da vi har madklub med vennerne.
Vi fik karry suppe og belært af gårsdagens erfaringer med øl til karry, forsøgte jeg at finde en IPA i den lokale Brugs. Her er udvalget det sidste års tid blevet mærkbart forringet, så det var ikke muligt. Lige nu er der en del juleøl, men det er de mørke, maltede slags. Så jeg valgte en gammel kending med en god humleprofil, nemlig ”Pilsner Urquell”. Den går man sjældent fejl af, og den passede også udmærket til suppen. – Men den skrev jeg jo om sidste år på dens fødselsdag ( 5 okt. ), så det vil jeg ikke gøre igen.
Forleden nød jeg derimod en rigtig humlet øl fra De Molen. Den ville garanteret også være velegnet til krydret karrymad. – ”Storm & Averij”. Det betyder så vidt jeg ved ”Storm og skibbrud”.
Det er en Imperial IPA eller Dobbel IPA, der hylder de hollandske søfarere, der også sejlede til Asien – ofte i hårdt vejr, hvor faren for skibbrud var overhængende.
Det er en stærk, nøddebrun øl på 9,2% med skum som Cafe au Lait. Den er decideret grumset med større partikler af gærrester. Det minder næsten om vragrester i stormvejr. Duften er frugtagtig med især skarpe humlenoter af grape og citrus og en duft af pibetobak ( tror jeg – jeg har aldrig røget pibe ). Livlig og aggressiv øl, hvor smagen er en fortsættelse af duftindtrykkene. Den er tørhumlet og der er en kraftig aromatisk bitterhed i eftersmagen.
Karakter 4+
Det var en af de øl, jeg havde med hjem fra besøget hos De Molen i sommer, men den kan også hos Ølkonsortiet i Aalborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar