Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 13. november 2009

Tid til en øl - Great Divide Hades Ale

13. November 2009
Så bestemte computeren sig for at starte igen. Den har fungeret fint et stykke tid, men gad pludseligt ikke mere ( ? ). Og nu ville den så godt igen. Så nu er det atter tid til lidt øl.
På denne regnvåde dag fik vi gæster til aftensmad. Gode venner og kolleger, der også er begyndt at gå til dans, så vi skulle se ”Vild med dans” semifinale sammen. Det var meget hyggeligt og det gik som det skulle. Nu kan vi desværre ikke se finalen direkte næste fredag, så det må optages.
Inden havde vi spist et godt aftensmåltid – ganske almindelig hverdagsmad – Kylling i karry. Jeg har altid foretrukket godt humlet øl til karry, måske fordi en ”India Pale Ale” geografisk hører til de indiske karryretter. Jeg havde en ”American Amber Ale” fra Rogue på hylden, og den passede ganske rigtigt godt til maden. Men jeg ville også gerne prøve om en anden type kunne passe og havde købt en belgisk tripel i Ølkonsortiet. Og lad det være sagt med det samme – den passede ikke nær så godt til karryen. Men derudover var den en fremragende øl.
”Hades Ale” er bryggeriet Great Divide’s andet forsøg på en belgisk øl. Den er på 7,2% og hvorfor den bærer dette navn, er det ikke lykkedes at finde ud af. Der er en gammel tradition i Belgien for at give stærke lyse øl lidt ”dæmoniske” navne – ”Duvel” – ”Judas” – ”Sloeber” – osv. Måske er det denne tradition, der har inspireret til det græske dødsrige ”Hades”. Gærstammerne er fra det belgiske bryggeri Moorgat, der brygger Duvel.
Great Divide er et amerikansk bryggeri fra Denver, Colorado. Det blev stiftet i 1994 af Brian Dunn og de brygger en bred vifte af forskellige typer øl, der oftest er kraftigt humlede. Det er dog ikke gældende for denne øl.
Det er en lys gylden øl med kraftigt skum og en del bobler. ( der er desværre intet billede af øllet. Det var ikke lige til at komme afsted med under middagen, så I må tænke jer til det ). Duften er krydret og har desuden en lidt sødlig note at frugt – æble/pære. Der kommer et let syrligt strejf  inden fylden overtager med lys frugt, krydderier og en svag honningnote. Eftersmagen er god med en balancerende bitterhed.
Karakter 4+
Hades har vundet sølvmedalje i 2008 i Nürnberg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar