Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. november 2009

Tid til en øl - Spezial Rauchbier

25. November 2009

En af mine gode venner brugte i sommer et par dage i Bamberg for at finde caches med GPS’en. Ind imellem besøgte han også de mange brygværtshuse i byen. Bla andet var han på det gamle ”Schlenkerla”. Men der er mange andre - og bedre - spisesteder i byen, hvor de også laver godt øl. Som f.eks hos ”Spezial”.

Her fremstiller de også en af Bambergs specialiteter, nemlig Rauchbier. Det er ikke en øl, jeg har set herhjemme, men heldigvis havde han påtænkt mig med en lille ølgave bestående af Schlenkela og Spezial.

Der er tale om en märzen på 5,3%. Det er svært at få oplysninger på hjemmesiden, men på etiketten står der 1536, Christian Merz, så mon ikke det fortæller om oprindelsen.

Det er en flot klar øl uden nævneværdige bobler. Blødt hvidt skum og en dunkel farve med rødlig skær – lidt kobber. Der er en tydelig duft af røg, men den er ikke nær så dominerende som hos ”Schlenkerla” Øllet føles en anelse skarpt  i munden. Der lægges ud med en behagelig sødme blandet med en afdæmpet røgsmag og der afsluttes med en pæn bitter eftersmag.

Denne øl er ikke så voldsom og ekstrem som ”Aecht Schlenkerla Rauchbier”. Den er mere rund og afdæmpet, og vil sikkert lettere falde i folks smag end originalen. Jeg kan nu også godt lide den overdrevne røgsmag i ”Schlenkerla”. – Men hver ting til sin tid

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar