Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 1. november 2009

Tid til en øl - Dinkelacker Schwaben Weihnachtsbier

1, November 2009
I fredags, hvor vi afholdt ølsmagning, var det J-dag, hvor årets julebryg fra Tuborg bliver frigivet. Jeg henviser til sidste års blog om juleøl. I år vil der ikke komme gengangere, men jeg vil selvfølgelig omtale det, når jeg smager nogle nye.
Jeg tog netop en juleøl med forleden, for trods alt at fejre dagen. Det var selvfølgelig en tysk – fra Stuttgart.
”Schwaben Weihnachtsbier” er en undergæret märzen fra bryggeriet Dinkelacker Schwaben Bräu.
I 1878 åbnede Robert Leicht – der ejede værtshuset ”Zum Ochsen” et bryggeri i Stuttgart under eget navn. 10 år senere åbnede Carl Dinkelacker et andet bryggeri i en af nabogaderne – og i 1917 blev de 2 bryggerier slået sammen. Det er nu det største bryggeri i Baden-Württemberg. Området Schwaben er en gammel tysk provins, der i dag breder sig over Baden-Württemberg, dele af Bayern, Schweiz og Alsace.
Jeg havde desværre ikke fået mit kamera med til ølsmagning, men det er en flaske med patentprop og en blå etiket med sølvbånd. Derudover en lille by med sne og en juleklokke med rød sløjfe.
Det er en klar gylden øl med hvidt skum og middelstore bobler. Duften er overraskende – som at snuse til en bordbombe. Egentlig ikke ubehagelig, men altså lidt krudt og svovl. Føles frisk i munden med en god fylde og igen denne sære fornemmelse noget svovlagtig. Jeg har før læst om denne smagsnote, men aldrig før stødt på den. Om det var en fejl, er svært at bedømme, men det var ikke ubehageligt, mere en smule spændende. Middel bitterhed i eftersmagen. Med denne note af krudt og raketter burde det snarere være en nytårsøl.
Karakter 3
Indkøbt hos Skjold Burne, der netop har fået et udvalg hjem fra dette bryggeri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar