Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 11. december 2014

Tid til en øl - Amager Winter in Bangalore


11. December 2014
”Winter In Bangalore” har en meget farvestrålende etiket - flot tegnet af Simon .Hartvig Daugaard.  En kinesisk drage snor sig om spiret ( en ølflaske ) på et kinesisk tårn, mens gyldne strømme af øl falder i kaskader ned ad bjerget. Det hele ser meget kinesisk ud, hvorfor det er lidt svært at forbinde det til Bangalore i Indien. Men skrifttypen forsøger dog at ligne sanskrit. Og etiketten er meget iøjnefaldende og inciterende, selvom den ikke signalerer Indien.

Det er Amager Bryghus, der står bag denne vinter-IPA på 6,0%, og de skriver, at : Vores Vinter IPA er en hyldest til netop sådan et sted, som året rundt kækt hygger sig med sine behagelige 25 grader – kun afbrudt af et par forrygende snebyger. Tror vi nok. Smag på navnet – Bangalore. Indiens spraglede og krydrede mystik nærmest strømmer op i næseborene – akkurat som den bedste indiske aromahumle vi har brugt i denne øl, dyrket netop i smukke Bangalores opland.

Vi har specialdesignet denne intenst delikate Vinter IPA til at passe til AL vinterens mad – lige fra æbleskiver, og stegte sild over gule ærter til den fedeste gås eller steg med brun sovs. Selv veganere og palæo-folket har vi testet den på – og hver og en brød de ud i lovsang. Det gør du også. Vi garanterer.

Det er flotte ord – vel nok mest beregnet på humlehoveder. Det er en meget lys øl. Den er klar og toppes af diffust, hvidt skum. Det er grape og fyrrenåle, man lægger mest mærke til, måske krydret af lidt eksotisk frugt som mango og papaya. Der afsluttes med en markant bitterhed. Egentlig en udmærket øl, men det er meget svært at finde ”jul” i den. Måske meget passende, hvis julen rent faktisk blev fejret i Bangalore.
 
Karakter 3+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar