Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. december 2014

Tid til en øl - Ridgeway Reindeer’s Revolt


19. December 2014

Julen sig nærmer – datter med kæreste er kommet hjem fra Sjælland. De tog bussen, så de var heldige at undgå bombetruslen på Odense Banegård. Sidste dag på arbejdet i 2014 ( i hvert fald det arbejde, der ikke involverer kirken ). Så det var tid at slappe af med en øl til maden. De unge mennesker gik på restaurant, så jeg måtte drikke min øl alene, men det går jo også.

Ridgeway er et engelsk bryggeri, der laver forfærdeligt mange juleøl. Jeg har omtalt mange på bloggen, bla. alle fem i serien ”Bad Elf”. En anden serie ( jeg kender kun to øl ) er ”Reindeer”.

”Reindeer’s Revolt” viser et rensdyr i forklædning, der sidder ved baren med en øl. Teksten lyder ( frit oversat ): ”Bartender, hvis nogen spørger, så er jeg her ikke. Det er det samme mareridt hver år, trækkende det overdimensionerede, rødklædte korpus rundt i hele riget. I kalder ham Saint? Slavepisker er mere rigtigt. Det er fint nok at blive husket i historien, men hvad med her og nu? Min terapeut siger, jeg skal begynde at gøre ting FOR MIG til en afveksling. Det er på tide, jeg får en Merry Christmas, synes I ikke?”

Det er en øl, der er ”brygget i England til det amerikanske marked, men kan også fås hemmeligt
lande rundt i Europa, hvor livet – og godt øl – ikke altid er alt for seriøst”.

Det er en lys brun øl med orange skær. Der er et pænt, hvidt lag skum på toppen. Alkoholprocenten er 6,0%. Man mødes af en duft af karamelmalt, kløver og græsmark. Det mærkes, at den er til det amerikanske marked, for en markant humlebitterhed overtager hurtigt efter en let maltet indledning.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar