Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 14. september 2008

Tid til en øl - Beer Festival

14. Septemer 2008
Så er ølfestivalen slut. Jeg kender ikke det endelige besøgstal endnu, men efter lørdagen havde der været 18814 besøgende. Vi var 3 af dem.
Jeg tog af sted kl. 8 og hentede mine 2 kammerater og så gik turen ellers mod København. Vi blev installeret og redte senge, inden vi drog mod Carlsberg med bus og S-tog.
Der var ingen kø, da vi nåede frem kl.13.15, så vi gik lige ind og fik vores glas, festivalguiden og et lilla armbånd. - Og så ind til øllet.

Lige indenfor indgangen blev vi mødt af en pompøs stand, hvor Søgaards nye bryg ”Egtvedpigens Bryg” var udstillet. Det er verdens dyreste øl  - 2121 kr. og den er brygget med de ingredienser, man fandt i Egtvedpigens birkespand. Det er ikke første gang, det prøves, men klart den dyreste.
”Og er den så pengene værd?”, vil man spørge. – ”Nej, selvfølgelig er den ikke det”, siger jeg uden blusel, uden at have smagt den. Der er ingen øl, der er så mange penge værd.
Men det sætter fokus på øl, skaber debat om øl og er et fint PR show. Desuden skal der jo også være nogle øl, som de rigtig rige kan købe, for at skille sig lidt ud fra os andre.

Da det nu ikke kunne blive den første øl på festivalen, gik vi videre ind i den store sal og fandt en ”Emerson Pilsner” fra New Zealand til at starte på. – så var vi i gang. Og så gik vi ud og fik os noget at spise i madteltet. Nørrebro Bryghus tilbød ”Mexikansk kyllingegryde med Ravnsborg Rød” og ”Braiseret Oksegryde med Kings County Brown ale”. Begge dele smagte fortrinligt og så tilbage til øllet.

Arrangørerne har gjort et flot stykke arbejde med at få det hele på plads. Næste gang skal der måske laves lidt bedre plads om stand 28, hvor Ølkonsortiet, Mikkeler, Amager Bryghus og Danish Beerhouse holdt til. Der var så mange mennesker, at det kunne være svært at komme forbi. Men det var en fint arrangeret festival med masser af aktiviteter ( drikke øl ) og styr på både mad og toiletter og garderobe.

Vi vandrede rundt efter min rute. De andre ville gerne smage det samme som jeg, men selvfølgelig blev planen ikke overholdt. Nogle steder var der allerede udsolgt, andre steder skuffede øllet måske lidt, så det kun blev til en enkelt eller vi blev inspireret til noget andet. Jeg blev meldt ind i ølentusiasterne, og fik en ølglasholder til at have om halsen. Det var smart, så behøvede jeg ikke stå og fumle med glas, kamera og notesblok. 

Besøgsantallet er ny rekord for ølfestivalen, og det er arrangørerne selvfølgelig glade for, Men det skaber så meget aktivitet, at der ikke er så meget tid til at stå og sludre. Hen på aftenen tyndede det lidt ud, tror jeg, for da var det væsentlig nemmere at stå og sludre. Desuden havde standejerne selv fået et par af deres egne øl, og ville gerne snakke.
Da vi ankom, var stilen kontrolleret og ikke alle gad snakke, men efterhånden tøede folk op og brugte lidt større armbevægelser. Og hvordan de kan holde til at stå og servere hele dagen er en gåde. Hos OnePint var der store smil selv sidst på dagen, Danish Beerhouse var fulde af energi og snakkelyst i hvert fald helt til kl. 22 og hos Jacobsen havde man en yderst fri og positiv fortolkning af 5 cl øl.

De sidste 5 timer på ølfestivalen forløb simpelt hen i en meget bedre stemning end de første
( stemningen gik fra god til bedre ) og vi blev hængende helt til lukketid, hvor vi stod og snakkede med en svensk brygmester, der bryggede ”Ocean”, Vi slog beklagende ud med armene og sagde, vi desværre ikke havde flere poletter, hvorefter han generøst hældte 4 fulde glas ”Pale ale” op til en skål. Det er med stor fornøjelse at jeg kan fortælle, at den var ualmindelig god. Tak for en kanon afslutning på en kanon ølfest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar