Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 22. september 2008

Tid til en øl - Brewpub Amarillo

22. September 2008
I dag, da jeg var i Salling i Aalborg for at købe øl til sæsonens første ølsmagning på arbejde, så jeg, at de havde Brewpubs 3 flaskeøl på tilbud. Vi skal på fredag nyde porteren Cole, men det var til halv pris, så jeg købte også en flaske til mig selv ( for egne penge ) af ”Amarillo”. Denne øl beskrives som en Red Ale  med en alkoholprocent på 5,5%.

Brewpub ligger tæt ved Rådhuspladsen i København, og er – som navnet siger – et brygværtshus, hvor det også er muligt at købe lette retter. De har meget forskelligt øl på hanerne, men har kun udsendt 3 øl på flaske. I sommeren 2007 fik de ny brygmester, da Hans-Ole Kraglund afløste Gunnhild Kolvereid. Omkring dette tidspunkt sendte de også aftenens øl ud på flaske.

Det er en flot klar øl med en fin rødlig farve og et meget kraftigt skum, der er offwhite med et lidt gulligt skær. Duften er overvældene med et kraftigt præg af gran og citrus fra den benyttede Amarillohumle. Man fornemmer, at her kommer en humlet øl, og man bliver ikke skuffet. Fornemmelsen i munden er afdæmpet og rund, men det høje humleniveau giver liv og friskhed til øllet. Smagen er præget af citrushumlen, der er helt dominerende og bitterheden bliver hængende langt i eftersmagen. Jeg er ikke så erfaren i at bedømme bitterhedsniveau, men vil skyde på omkring 65 IBU. Det har ikke været til at finde oplysninger om det.

Til aften fik jeg denne øl til en dejlig tærte, hvortil den smagte fortrinligt. Tilbehøret var kogte rødbeder med peberrodssovs og den sammensætning passede ikke så godt til øllet. Den skarpe bitterhed fra peberroden blev forstærket af bitterheden i øllet.

Dette er en øl til elskere af amerikansk humle, og jeg kender en del, der vil sætte stor pris på den. Selv synes jeg, den er frisk, men bitterheden bliver lidt for påtrængende i det lange løb ( 50 cl ) og derfor får den karakteren 3+.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar