Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 26. september 2008

Tid til en øl - Cole / Sort

26. September 2008
I går aftes havde vi så 3. sæsons første ølsmagning på arbejdet, og det blev en vældig hyggelig aften. Vi har tidligere holdt det kun for mændene ( egentlig fordi, kvinderne havde en kaffe/kage klub, som vi ikke var med til ) men denne gang havde vi inviteret kvinderne med, og der var sandelig 2, der takkede ja. Det bliver sikkert ikke sidste gang.

Musikskolen rykker med tiden ind i Nordkraft , som er ved at blive gjort klar, og om eftermiddagen var der rundvisning, så vi kunne se, hvor vi kommer til at være. Man er stort set ikke begyndt at arbejde på vores del endnu, men vi fik et fint indtryk af stedet og udsigten.

Derefter tog vi tilbage og gjorde klar til aftenens ølsmagning. Det er nok ikke en ølsmagning i gængs forstand, da der egentlig er for meget øl, men det er først og fremmest en hyggeaften. Hvis vi ikke kan finde på noget at tale om , kan vi bare knappe en ny øl op, - så går det igen, - men det har hidtil aldrig været et problem.
Til den første ølsmagning i dette regi havde vi 9 halve øl på programmet ( belært af tidligere erfaringer ), men det viste sig at være for lidt, så det blev sat op til 10 halve. Det sidste års tid har det vist sig at være for meget, så denne gang satte vi mængden af de sidste tunge, stærke øl ned til 10 cl. Det kommer vist til at blive sådan fremover også.

Aftenens tema var ”Dansk Mikrobryg” og øllisten så således ud;
1 – Semper Ardens Kellerpilz
2 -  Ærø Hertug Hans
3 – Baggårdsbryggeriet Kastanie Ale
4 – Duelund Bryglade Den Gode
5 – Brewpub Cole
6 – Brøckhouse Frederiksborg Slotsøl
7 – Mikkeller/Struise Blond ( Elliot Brew )
8 – Indslev Sort
9 – Nørrebro North Bridge Extreme
10-Midtfyn Imperial Stout

Jeg havde ikke taget øl med fra lokale bryggerier, da der nok kommer en ølsmagning engang med nordjysk tema.
Alt I alt en vældig god aften, hvor alle øllene blev taget godt imod. Der var 2 af øllene jeg ikke selv kendte – Nørrebro og Baggårdsbryggeriet, men de var begge fine øl.

Brewpubs ”Cole” er selvfølgelig en porter – opkaldt efter den berømte musicalkomponist. Det er en meget mørk øl med en brunligt skumtop og en duft af ristet malt og lidt kaffe. Mundfornemmelsen var friskere, end jeg husker fra første gang, jeg smagte den, men det er stadig en venlig og behagelig øl. Den er fyldig med noter af kaffe og lakrids og en fin bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+
Indslev ”Sort Hvede” er verdens eneste hvedestout. Eller i hvert fald den første. Den er brygget på Indslev Bryggeri på Vestfyn – et bryggeri, der udelukkende brygger hvedeøl. Jeg har tidligere haft stor succes med deres Hvedebock på ølsmagninger, men nu skulle vi prøve stouten.
Den er kulsort med med fint brunt skum og en duft af ristet malt. Mundfølelsen er utrolig blødt, som jeg altid synes hvedeøl føles. Men samtidig en forbavsende letdrikkelig øl. Smagen af ristet malt er fin og kaffe- og lakridsnoterne træder tydeligt frem, især i eftersmagen hvor lakridsen dominerer.
Karakter 4

Der var ikke enighed om min opfattelse af disse 2 øl. Nogle kunne bedre lide Cole, og det er da også 2 aldeles glimrende udgaver af mørk øl. De har begge en karakter af venlighed og  blødhed, og er gode begynderøl til folk, der ikke kender meget til mørkt øl eller som alternativ til de mere udfordrende og extreme udgaver.

Der kommer nok beskrivelse af flere af gårsdagens øl i den kommende tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar