Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 10. december 2009

Tid til en øl - Herslev Stjernebryg

10. December 2009

I dag har vi støvsuget og pudset vinduerne indvendig ( det regnede for meget til udvendig ) i min mors nye hus. Hun flytter lørdag og nu er det klart til at rykke ind i. Vi glæder os til at få hende til byen.

I går virkede aftenens øl ikke efter hensigten ( den skulle smage godt ), så vi åbnede endnu en -nemlig Herslevs ”Stjernebryg”. Det var en øl, jeg smagte første gang i 2006 og ikke har smagt siden, selvom jeg godt kunne lide den. Der er så forfærdelig mange juleøl på markedet, og jeg kan ikke nå alle hvert år.

Herslev Bryghus ligger lidt vest for Roskilde. Det er et familieejet bryggeri, der blev stiftet i 2004 at Tore Jørgensen. Gården hedder ”Toftegaarden” og der hører 30 hektar land til, hvor der dyrkes maltbyg. Der er 4 faste øl i sortimentet, samt en del sæsonbryg.

Et af disse er ”Stjernebryg” på 8,0%. Navnet kommer naturligvis fra Bethlehems stjerne, samt det faktum at den indeholder stjerneanis. Den er brygget på 6 forskellige malte ( bla. hvedemalt ) og tilsat rørsukker, koriander og altså stjerneanis. Bitterheden stammer fra to amerikanske humletyper ( ikke nærmere oplyst ), og der er benyttet belgisk alegær til fermenteringen. Herslevs øl er  upasteuriserede og ufiltrerede og ikke tilsat kulsyre.

”Stjernebryg” er en mørk brun øl med et beige skum, der forsvinder hurtigt. Den har en sødlig krydret aroma og en behagelig blød mundfølelse. Smagen er sødlig og krydret, men ikke på nogen dominerende måde. Den virker en anelse afdæmpet. Smagen slutter med et dejligt, men svagt strejf af anis/lakrids. Eftersmagen er sødlig med middel bitterhed.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar