Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 29. december 2009

Tid til en øl - Sozzled Snowman / Lumb Of Coal


29. December 2009

I Kolding ligger en pub ved navn ”You’ll never walk alone”. Den er ejet af Torben Mathews, der har gjort den til et af de bedste ølhuse i Danmark. Den blev åbnet i december 1990 for at lave en autentisk engelsk pub i Danmark. Desværre ligger den langt fra her, og mine ærinder i Kolding er yderst begrænsede. Men min svigerinde bor i nærheden og havde til gårsdagens julefrokost fundet 2 juleøl, der hører til pubben.

”You’ll never walk alone” havde i lang tid samarbejde med Kolding Bryglaug, men jeg er ikke helt klar over om dette samarbejde fungerer lige nu. Det har så vidt jeg husker været lidt uoverensstemmelse med en samarbejdspartner.

I hvert fald er de 2 juleøl produceret andetsteds. Den ene er fra Troldhede Bryghus, der også ligger i Sønderjylland. ”Sozzled Snowman” ( Snaldret Snemand ) er en strong winter ale på 6,1%. Den er brygget som en brown ale med amerikansk humle. Etiketten viser en snemand, der ganske givet har fået en tår for meget. Man oplyser da også at øllet skal opbevaret mørkt og koldt og utilgængeligt for snaldrede snemænd. Desuden står der ”You’ll never walk again alone” i kanten.

Det er en colafarvet klar øl med beige skum og muntre bobler.Frisk duft med en svag humlenote af citrus. Den er brygget med både byg og hvede og føles let i munden. Der er en tydelig smag af karamel fra malten og en afsluttende bitterhed, der er svag men tydelig. En behagelig velsmagende øl, der dog kunne bruge lidt mere fylde, hvis den skal gå for ”Winter Warmer”

Karakter 3+

Den anden øl er endnu en juleøl fra det engelske bryggeri Ridgeway. De har lavet adskillige – bla. den fortræffelige ”Seriously Bad Elf” der blev forbudt i Conneticut, USA, fordi den viste en grim nisse, der skød til måls efter julemandens kane med en slangebøsse. Den er derfor en af de mest solgte juleøl på den amerikanske østkyst.

”Lump Of Coal” er anderledes fredsommelig. Det er en sort etiket, der hentyder til ideen om , at julemanden kun giver en stykke kul til de børn, der ikke har været artige - og ”Let’s face it – you have been a bad boy this year”.

Det er en kulsort stout på 8,0%. Der er intet skum, men det skyldes muligvis min svigermors glas, der har været i opvaskemaskinen. Den føles let i munden, men ikke som en dry stout. Der er alligevel en fin fylde. Brygget på 4 kornsorter – byg, hvede, rug og havre og tilsat ekstra sukker. Meget behagelig smag af lidt mørke frugter og et sent strejf af lakrids. Svag bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4+

Mens jeg sidder og skriver disse linier, nyder jeg en af de allerbedste meditations-juleøl – nemlig ”Tjeeses” fra De Struisse – Aaah, det er godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar