Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 5. marts 2009

Tid til en øl - Christoffel Robertus

5. Marts 2009
I dag kom der igen fart over feltet med vores quickstep. Det er en sjov dans, men faren for at støde ind i andre er overhængende, når vi er 15 par på gulvet. Men nu er det snart tid til afdansningsbal – eller afslutningsfest, som det hedder på nudansk. Heldigvis er det muligt at fortsætte med lektioner i april og maj også.
Efter dansetimen gik vi på cafe med et af de andre par og vi havde en dejlig aften, hvor der også blev talt om andet end dans. Derudover fik vi lidt lækker tærte, hvilket kunne forsvares, da vi jo havde smidt nogle kalorier på dansegulvet. Vi var på ”Cafe Klostertorvet” der ligger lige i nærheden af danseskolen. Her har de også et beskedent, men udmærket ølkort. Pilsnerudvalget er pauvert ( Budweiser og Sol ), men de har den allestedsværende Leffe Blond - de har Guiness og et par stykker mere. Vi fik henholdsvis ”Staropramen Granat” og ”Christoffel Robertus”. Staropramen laver jo en af verdens bedste pilsnere og der er underligt at den ikke er på ølkortet i stedet for Budweiser. Deres ”Granat” er en lidt rødgylden øl med en fin bitterhed, men den lever ikke helt op til pilsneren. Jeg har tidligere smagt den netop på ”Klostertorvet”
Jeg bestilte til gengæld en hollandsk øl fra bryggeriet Christoffel. Det blev stiftet i 1986 og ligger i byen Roermond, der er en gammel kulmineby. I starten var det et meget lille bryggeri, men flyttede i 1995 til det nuværende lokaler.
Bryggeriet er opkaldt efter Roermond’s skytshelgen – Saint Christoffel.
Alle deres øl er brygget efter det tyske Reinheitsgebot fra 1516 og de er ufiltrerede, upasteuriserede og så er de undergærede. Når jeg siger alle, skal det forståes i det små. De brygger kun 2 forskellige slags – ”Blond” og ”Robertus”. ( Der er også en ”Winter Christoffel Bok” og en helt ny ”Nobel”, men dem har jeg aldrig set her i landet. De kommer forhåbentlig )
Jeg har tidligere skrevet om den kraftigt humlede ”Blond” (2 sep 08 ), der har vundet prisen som Hollands bedste flaskeøl 3 år i træk.
En nyere øl er ”Christoffel Robertus” på 6,0%. Den er bygget lidt som en tysk dunkel eller bock.
Farven er rødbrun, en smule sløret og der er kraftigt hvidt skum på toppen. Det holder dog ikke særlig længe. Duften er maltet med noter at brød, mørk frugt og måske lidt nødder. Den har en fin let mundfornemmelse selvom den er maltet. Smagen er fyldig med lidt mere frugt og blomst end man skulle forvente af en undergæret øl. Måske har man skelet lidt til den belgiske nabo. Den er sød med en anelse karamel. Bitterheden er let og kun tilstede for at balancere.
Karakter 3+
Det er en øl der vil passe fint til sommerens grillmad, til pølsebord og den passede faktisk også udmærket til valnøddetærte.
Det var en god aften der sikkert vil blive gentaget en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar