Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. marts 2009

Tid til en øl - Læsø Stone Ale

25. Marts 2009
Stenøl er en gammel brygningsmetode, der har været forsvundet i mange år. Man nedsænker gloende varme lavasten i bryggen. Ydersiden af stenen karameliseres og afgiver kraft og smag til øllet i den efterfølgende lagring. Thisteds Bryghus’ Peter Klemmensen tog metoden op med Julestenøl fra 2005 og siden med den fine Thy Eksklusive.
Det er derfor nærliggende at tænke sig, at det er Thisteds øl, der nu bliver solgt på Læsøs flasker, men det tror jeg faktisk ikke det er. Denne øl adskiller sig på flere områder fra Thisteds Stenøl.
Det er en rødgylden, klar øl på 7,8%. Den er altså væsentlig lysere en Thisteds. Skummet er hvidt og føles meget blødt. Der er en duft af humle og lidt sød frugt. Øllet føles skarpt i munden og der er kun en forbigående sødme af karamel ( der er væsentlig mere sødme og fylde i Thisteds øl ). Smagen overtages hurtigt af en markant humlebitterhed, som dog også kendes fra Thy. Her er den dog ikke så godt balanceret, - der mangler noget sødme. Den nærmer sig mere en American Pale Ale.
Der er ikke mange oplysninger at hente, hverken på flasken eller på hjemmesiden. Det er mest en gang intetsigende vrøvl – ”at der er brugt specielle humler” – og andet i samme stil. Det er måske også ligegyldigt for de fleste, men for mig virker det lidt amatøragtigt, og det er måske en af grundene til, at man mistænker øllet for et plagiat. Det virker ikke som om bryggeriet selv ved hvad de laver.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar