Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 19. marts 2009

Tid til en øl - Cuvee van der Keizer

19. Marts 2009
Karl d. V voksede op i Flandern. Han blev født i Gent d. 24 feb. 1500 som søn af  Filip den Smukke af Kastillien og Johanne den Vanvittige af Spanien. Han arvede Østrig og Nederlandene som 6-årig og blev konge af Spanien som 15-årig. I 1519 blev han Kejser af det tysk-romerske rige. Hans regeringstid var præget af mange stridigheder – Martin Luther og reformationen, - Tyrkernes belejring af Wien og flere krige mod Frankrig. Til sidst gad han ikke mere og abdicerede, for at tilbringe sine sidste år i kloster i Spanien.
Mens Karl regerede fra Spanien sendt han bud efter øl hjemme fra Nederlandene. ”Kornets døtre er druernes blod overlegent” udtalte han. Denne øl har Het Anker forsøgt at eftergøre med ”Gouden Carolus D’or – Cuvee Van Der Keizer”
Den bliver brygget en gang om året på Karls fødselsdag 24 feb. Oprindelig var den på 8,5%, men fra 2003 blev procenten sat op til 11,5%
Det er en mørk mahognifarvet øl med duft af alkohol og mørk frugt som dadel og sveske. Den har en fyldig krop og smagen er ligeledes præget af mørke frugter og et strejf af lakrids. Alkoholen bemærkes på en dejlig varmende og prikkede måde. Der er en sød og lang eftersmag.
Karakter 4+
Jeg må indrømme, at det er en god og stærk øl, men der er andre belgiske mørke øl, der overgår denne i fylde og kompleksitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar