Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. marts 2009

Tid til en øl - Saison Voisin

11. Marts 2009
I dag var der rigtig forårsstemning i luften og jeg skyndte mig ud i haven for at nyde det gode vejr og få gravet mit bed færdigt. Måske er det lidt for lille. Sådan nogle bærbuske fylder meget. Nu mangler jeg bare at få flyttet solbærbusken.
Da jeg i dag kom gennem Salling i Aalborg, så jeg de havde tilbud på de sidste ”Saison Voisin” fra det nye bryggeri Brasserie des Geants. Jeg har tidligere beskrevet deres 2 juleøl, der begge er syrlige, men ellers meget spændende. Derfor havde jeg også en forventning om en syrlig øl denne gang.
Bryggeriet stammer fra midt i 90’erne og blev sidste år fussioneret med Brasserie Ellezelle. Det ligger nær middelalderbyen Ath – på det historiske slot Irchonowelch.
Saison er en øltype der knytter sig til Vallonien i det vestlige Belgien, især til Hainaut. Det er en frisk og tør øltype med en hel del bitterhed. og gerne med en lidt krydret smag.
”Saison Voisin” er brygget efter en gammel opskrift. I 1880 købte Charles Voisin et bryggeri og malteri og det er siden gået i arv i familien. Opskriften til Saison er fra 1884 og den blev brygget indtil bryggeriet lukkede i 1989. Men i 1996 blev det opkøbt af Geants og 21 juli 2001 sendte de ”Saison Voisin” på gaden.
Det er en overgæret, ufiltreret øl på 5,0%. Den har en flot orange farve og der er en meget kraftigt skumlag. Dette ser fint og blødt ud, men det krakelerer under hørbar brusen og efterlader et underligt grovt skum med store uregelmæssige huller. Det ser virkelig underligt ud.  Duften er lidt syrlig og virker dejlig frisk med citrus og appelsin. Desværre lever smagen ikke helt op til duften. Der er ikke meget brus i øllet. Det virker fadt og livløst. Smagen er syrlig, nærmest lidt sur med jord og kælder som fremherskende indtryk. Det er en god bitterhed i eftersmagen, men den mangler friskhed og liv.
Jeg har aldrig været fanget af Saison-stilen. Den virker en anelse neutral og ligegyldig på mig, men jeg har da været glad for de andre øl fra Geants, som jeg har smagt.
Karakter 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar