Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 22. marts 2009

Tid til en øl - Young's Double Chocolate Stout

22. marts 2009
I går så vi de 2 glimrende Batmanfilm på DVD. Vennerne var lige hjemvendt fra skitur i Norge og nu skulle der slappes af med en god film og noget øl. Det havde mest stået på rødvin på skituren.
Batmanfilmene er jo helt fantastiske og de tiltrak sig så meget opmærksomhed, at jeg ikke kunne koncenterer mig om de gode øl i detaljer, men jeg havde smagt alle tidligere.
Til den første film – ”Batman Begins” – nød vi først en American Pale Ale fra Gourmetbryggeriet, ”FinAle”. Det er en rødgylden øl på 6,5%. Det var en af de første flaskeøl fra GB. Det er en frisk og livlig øl, der leverer en typisk amerikansk humlesmag, hvor især grape smager igennem. Det er virkelig en Fin Ale.
Det er jo en lang film, så vi nåede også at smage ”HP Bock” fra Refsvindinge på Fyn. Det er en af de bedre bockøl, og nok den øl fra Refsvindinge ,jeg indtil videre foretrækker, men jeg har også en del til gode endnu.
”Batman Begins” viser jo, hvordan Bruce Wayne forvandler sig til Batman, og handler om at en ninjaorganisation vil ødelægge Gotham City,  fordi byen er ved at blive for lovløs.
Jeg havde taget et par ekstrem-øl med fra Nørrebro Bryghus. Dels fordi, de har den kraft og styrke, man kan forbinde med Batman, og dels fordi Nørrebro nok for tiden er det sted, der mest minder om Gotham City. Til maden i pausen fik vi derfor ”North Bridge Extreme”, der er en Double IPA, med meget højt indhold af humle og en bitterhed langt over 100 IBU. Smagen er meget fyldig og derfor virker bitterheden heller ikke overvældende.
Til filmen ”The Dark Knight” havde vi så fundet de mørke, sorte øl frem. Vi lagde ud med en ”La Granja Stout” fra Nørrebro. Den har jeg beskrevet her tidligere. Stor og mørk og kraftig.
Derefter fik vi den glimrende ”Double Chokolate Stout” fra Young’s. Denne øl er noget lettere i karakteren. Procenten er på 5,2% og det er en af de første øl hvor man tilsatte chokolade til øllet. Efter at have brygget på den malttype der kaldes chokolademalt, syntes det at være det næste naturlige skridt. Chokolade indeholder nogle vegetabilske fedtstoffer, der ikke fremmer brygningen af øl, og der måtte da også en hel del forsøg til før denne Chokoladestout blev lanceret i 1997.
Den smager sødt af chokolade og der afsluttes med en lidt skarp bitterhed..
Det må vente til en anden gang med en mere detaljeret beskrivelse af disse øl, for Jokeren og Batman og det psykologiske spil mellem dem, forstyrrede koncentrationen.
Nu glæder vi os bare til den 3. film

Ingen kommentarer:

Send en kommentar