Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 26. marts 2009

Tid til en øl - Læsø Classic Ale

26. Marts 2009
Her til aften var vi igen til dans efter at have været væk sidste uge. Bare vi ikke havde glemt for meget – der er kun 2 gange tilbage til afdansningsbal. Men vi kunne heldigvis huske det hele, især efter at alt var blevet gennemgået. Desværre var et af parrene som vi plejer at være synkrone med ikke længere med. Kvinden er desværre kommet alvorligt til skade med sit knæ og kan ikke danse resten af sæsonen. Vi håber meget, de starter igen til næste år.
Men da det var næstsidste gang inden afslutning gennemgik vi indmarch og kompliment og en afslutning på hver dans, hvor damerne sendes hvivlende rundt. Det skal bare øves, for det fungerer ikke lige umiddelbart. Men det var en god og sjov aften.
Nu sidder jeg og nyder endnu en ale fra Læsø. ”Classic Ale” er også lavet på lavasten og den ligner faktisk Thisteds lavaøl mere end øllen i går. Men det gør ikke noget, for jeg synes den er væsentlig bedre.
Det er en rødgylden øl med et lyst skum, der har et lidt gult skær. Duften er maltet med note af karamel og et krydderi, hverken jeg eller min kone kan sætte navn på. ( Jeg er vitterlig ikke god til det med navne ) Øllet føles fyldigt og dog friskt i munden og der er mere fylde i smagen. Denne er først præget af karamel og så kommer der et svagt strejf af  lakrids, måske fra anis eller fennikel. Derefter overtager en markant bitterhed fra humlen. Denne bitterhed er måske lige så kraftig som i ”Stone Ale”, men den virker meget mere balanceret. Det er ikke en klassisk ale, som man kender den fra engelske pubs, men derimod en strong ale på 7,8%. Så hvordan de har fundet på dette navn er lidt ugennemskueligt for mig. I det hele taget er navnevalget lidt noget rod, da deres ”Strong Ale” er en belgisk type, og burde hedde noget andet.
Karakter 4
I morgen er vennerne inviteret til ølsmagning, hvor vi bla. prøver lidt mere specielle øl, da det er 3. gang vi mødes i dette forum. Det glæder jeg mig meget til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar