Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 23. marts 2009

Tid til en øl - Læsø Bock

23. Marts 2009
Forleden var vi en tur i Super Best, og jeg benyttede lejligheden til at se, om de skulle have ”Salvator” fra Paulaner, for den har de tidligere haft. Det havde de nu desværre ikke, men derimod så jeg en hel serie øl fra Læsø Bryghus. Det var godt nok nogle andre titler, end jeg havde set på deres hjemmeside, men jeg har ikke smagt øl derfra endnu. Og min kære kone sagde så, at så var det da med at købe dem, så jeg kunne få dem smagt. Så jeg købte: Bock – Stone Ale – Classic Ale – Strong Ale – Porter og Påskebryg.
Senere oplyste en øl-ekspert mig om, at det var etiketøl. Altså øl, der bliver solgt under et andet navn, end man er vant til. Det er et fænomen, man ser flere steder, hvor en supermarkedskæde eller en restaurant sælger øl under et specielt navn.
Jeg kiggede på Læsø’s hjemmeside igen og deres sædvanlige sortiment var udskiftet med det, jeg havde købt samt lidt ekstra. Læsø har brygget øl siden 2005/6 og Peter Klemmensen fra Thisted Bryghus har været deres couch fra starten. Læsø Bryghus er et af de mindste, og udenfor turistsæsonen er det svært at afsætte produktionen, så derfor har været nødvendigt med et samarbejde med Thisted Bryghus. I hvor høj grad det er Thisteds produkter, der nu bliver solgt som Læsø-øl ved jeg ikke, men der er både en ”Stone Ale” og en ”Porse”, så det er da en nærliggende mistanke.
Her til aften valgte jeg en ”Bock”. Den er på 8,0% - ligesom Thisteds. Det er en mørk bock – ligesom Thisteds, men jeg har ikke deres Bock i så god erindring, at jeg kan sige, de er helt ens.
Som sagt – en mørk klar øl med et kraftigt hvidt skumlag. Duften er præget af malt og en kryddernote, jeg ikke kan sætte navn på. Fornemmelsen er frisk, lidt aggressiv. Smagen er maltet med karamel og samme kryddernote og der er en metallisk smag fra skummet. Der er en pæn bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+
Måske er det Læsø Bryghus’ mulighed for at overleve finanskrisen, så de hver sommer kan brygge deres egne øl. Man føler sig måske en lille smule snydt, men det er nu ikke så slemt, for Thisted Bryghus laver jo rigtig gode bryg. Jeg ville dog hellere have smagt Læsø’s sommerproduktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar