Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 3. marts 2009

Tid til en øl - UltraDelice

3. Marts 2009
I dag har jeg haft et møde med en god kollega, vedrørende planlægning af en jam-aften for Musikskolens elever. Vi fik udvalgt 5 pop/rock numre og så håber vi, at de unge kan få glæde af, at prøve at spille sammen på kryds og tværs. For at få tankerne til at blomstre ved planlægningen knappede vi et par ”Sierra Nevada Pale Ale” op. Det er altså stadig en af verdens bedste pale ales, så alene af den grund var det et godt møde.
Men den øl er jo blevet beskrevet tidligere. ( 3. sep 08 ), så vi skynder os videre til ”UltraDelice”
Delice betyder ”nydelse”, så det beskriver en nydelse ud over det almindelige. Det er en mørkebrun, ufiltreret øl med et rødligt skær. På toppen dannes et pænt hvidt skumlag. Duften er krydret af nelliker og minder lidt om gløgg. Det er en fyldig øl, og smagen er sød med kraftige noter af nellike. Dette virker spændende i begyndelsen, men i længden bliver det lidt for dominerende. Der er en lang eftersmag. Øllet er på 8,0% og kommer i en lille buttet flaske.
Karakter 4
I slutningen af 1800-tallet var der seks bryggerier i den belgiske by Ecaussinnes. ”Brasserie des Carrieres” frembragte i 1898 en Ultra Amber, der hurtig blev en stor succes. Denne succes fortsatte indtil 1970, hvor man flyttede produktionen 30 km til en nærliggende by. Her var vandkvaliteten dog helt anderledes og 2 år senere måtte bryggeriet lukke.
I 1999 flyttede Hugues og Isabel van Poucks tilbage til Ecaussinnes og genoptog ølproduktionen efter den gamle opskrift, og det blev atter en succes. Siden har de udviklet flere andre øltyper. ”Ultra Delice” fik ved ”Coq de Cristal” i 2003 prisen som Belgiens bedste mørke øl. Man har senere udsendt en øllikør baseret på denne øl – ”Ultrapres” ( 19 Aug 08 )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar