Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 8. marts 2009

Tid til en øl - Unibroue Seigneuriale

8. marts 2009
Et af de spændende bryggerier, jeg de sidste par år er stødt på, er det canadiske Unibroue. Jeg har tidligere skrevet om ”The Raftman” ( 9 sep 08 ) og her for nylig om deres første øl fra 1992 ”Blanche de Chambly” ( 9 jan 09 ).
Jeg har smagt mange andre af deres øl tidligere og vil ganske givet vende tilbage med flere beskrivelser senere.
I 1992 fik bryggeriet kontakt til Paul Arnott, der var chefbrygger på Chimay, og han har siden brygget belgisk inspirerede øl. Ofte er der 2 udgaver af hver type – en Witbier og en Triplewit – 2 mørke ales – 2 lyse. Der er altid forskel i styrke og fylde, men der er kvalitet i det hele.
De laver en Triple - ”La Fin du Monde” og så denne lidt lettere udgave af en lys belgier - ”Seigneuriale”. Det er en af de nyere øl i sortimentet – fra 2005.
Den kategoriseres af bryggeriet som en Strong Amber Ale på 7,5%.. Navnet betyder ”adelig” og den er brygget efter en gammel opskrift fra et andet canadisk bryggeri i Quebec: ”La Brasserie Seigneuriale
I 1667 grundlagde Pierre Boucher Sieur de Grosbois en herregård i Boucherville ved Montreal. I 1750 blev der opført et luksuriøst hovedbygning, og det er denne bygning der ses på etiketten. Den blev i 1974 erklæret et historisk monument. Unibroue donerer en del af pengene fra salget af ”Seigneuriale” til bevarelse af denne bygning.
Det er en mørk gylden øl med et kobberfarvet orange skær og hvidt skum på toppen. Der er en del bundfald, der giver uklarheder i øllet. Duften er kraftig og frugtig med noter af blomme og appelsin eller måske er det abrikos. Den fylder godt i munden og indtrykkene fra aromaen præger også smagen. Der er en fin eftersmag uden særlig stor bitterhed.
Karakter 4+
Den har vundet Guld 2 gange. ( Beverage Testing Institute )
Unibroues øl bliver i Danmark importeret af Ølkonsortiet, hvor man kan få hele sortimentet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar