Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 6. oktober 2008

Tid til en øl - CAB

6. Oktober 2008
”Happy Birthday – sweet sixteen”
I dag fylder min datter 16 år og hun er på efterskolen. Hun har fået en mekanisk kat af de andre, fordi hun jo savner vores små killinger meget, når hun er der. Hele næste uge har de travlt med at forberede et teaterstykke, som skal fremføres for forældre på fredag. Hun er med på ”stomp-holdet”. Det er nogle kommenterende indslag, hvor man spiller rytmisk på alle mulige almindelige ingredienser. Hun skal bla. spille på barnevogn. Det glæder vi os til.

Vi har også haft et par fine koncerter i går i vores kirke, hvor middelalderensemblet ”Gioia” spillede. Først til en børnedrama forestilling om ”Guds glade klovn” og om aftenen var der koncert.
Det er musik for blokfløjter, slagtøj og portativ ( som er et lille transportabelt orgel, hvor man betjener en blæsebælg med venstre hånd. ) Musikken blev fremført med liv og engagement – det var ofte meget dansant og livsbekræftende.
Tak for en meget flot koncert. Det er bare ærgerligt, at så få benytter sig af de gratis musiktilbud, der er i vore kirker.

I anledning af 16 års fødselsdagen, har jeg fundet en lidt speciel øl frem. En øl der balancerer mellem barn og voksen. En blanding af Cola og Øl – en CAB ( Cola and Beer ). Det er en stil, jeg kun har set i Tyskland, hvor jeg også erhvervede denne øl i sommers under vores tur til Harzen. Der er flere bryggerier, der sælger dette blandingsprodukt under navnet ”Diesel”. De har ofte en tilsvarende ved navn ”Radler”, som består af citronvand og øl.
”CAB” består af lige dele Cola og Krombacker Premium Pils og er derudover tilsat ”Dragonfruit”
Dette er en tropisk frugt fra en kaktus, og den er karakteriseret ved at være rød eller pink og skallen består af tydelige skæl. Smagen beskrives som neutral, men den indeholder en del vitaminer og mineraler, og det er sikkert derfor den benyttes her. Derudover skulle den virke lettere afførende. Så pas på med at drikke for mange ”CAB”s. Det bliver vist heller ikke noget problem for mig.

Alkoholprocentenen på 2,5%.- men der står alligevel et slogan på flasken, hvori der siges: Don’t drive when you drink your Cab”.

Drikken ligner Cola i farven og skummet opfører også mest som sodavand. En kraftig og hørbar brusen, som så forsvinder fuldstændig.. Duften er en sær blanding, hvor man både kan ane Cola og noget andet ( ? ). Den føles som sodavand i munden og smager lidt af Cola med en bitter eftersmag.
Det er ikke alle gode ting, der bliver bedre af at blive blandet sammen. Tænk bare på de udmærkede ingredienser brød og øl, og dernæst på det underlige blandingsprodukt – øllebrød. Det forholder sig præcis på samme måde med dette produkt.
Når man tager den første tår, tænker man, hvem i alverden har dog fundet på dette her, og denne undren forlader ikke en igen. Det er et fuldkomment overflødigt produkt, hvor man skal være i sit allermest positive hjørne for at karakterisere det som øl.
Men ret skal være ret – det har været enormt sjovt at smage den.
Karakter 1 ( jeg hældte den ikke ud )

Forleden spurgte den unge fødselar, om hun måtte smage min øl ved fødselsdagsmiddagen, og hun fik lov at smage en lille tår. Det var Chimay Rouge og det glæder mig, at hun kunne lide den. For så behøver vi ikke fremover at investere i flere Diesel-øl.

Til lykke med fødselsdagen, min skat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar