Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 14. oktober 2008

Tid til en øl - Indslev Hvede Bock

14. Oktober 2008
En af mine absolutte efterårsfavoritter er ”Hvede Bock” fra det nordfynske bryggeri i Indslev. Den passer fortrinligt til den danske mad.

I dag kom der gang i havearbejdet. Vejret var jo dejligt, og vi fik gravet et par bede til hindbær. Så nu mangler vi bare at få plantet buskene og hegnet dem ind, så de harer, der løber rundt ude på marken, ikke gnaver dem i stykker i løbet af vinteren. Det er sket før. Den første vinter vi boede her, glædede vi os over harerne, der løb og legede – indtil vi opdagede, at de havde ædt det meste af hækken. Så var de ikke mere så nuttede.
Desværre ser det ud til, at de kommende dages havearbejde kommer til at foregå i øsregn.

Indslev Bryggeri bryggede øl indtil 1973, hvor det nærmest lukkede og producerede derefter sodavand til 1990. En af den lille bys beboere  - Anders Busse Rasmussen - besluttede så at nu skulle der atter brygges øl på bryggeriet. Det var hans olderfars bror, der havde åbnet bryggeriet i 1897. Han allierede sig med en brygmester fra Tyskland – Stefan Peter Stadler – der i 1970 blev uddannet brygnester i Bayern. Han står nu for produktionen, der udelukkende består af hvedeøl.

”Hvede Bock ” er en stærk øl på 8,0%. Den er brygget på byg- og hvedemalt, samt mere ristede malte, der er med til at give smag og farve.
Det er en meget mørk øl med et beige skum, der fylder godt i glasset. Duften er maltet og sødlig og mundfornemmelsen er blød, som den ofte er i hvedeøl. Smagen er meget fyldig og har noter at karamel og lidt lakrids, og den har en lang eftersmag, der giver lyst til mere. Der er ikke nogen udpræget bitterhed at finde.
Karakter 4+

Jeg har ofte haft denne øl med til ølsmagning. Første gang til efterårsmagning i 2007, hvor den vakte stor glæde. Vi havde inden smagt 3 andre gode øl, der hver for sig havde gode elementer, men denne øl samlede dem alle.
Ofte møder man mennesker, der på forhånd siger, at de ikke bryder sig om hvedeøl. Det viser sig dog ofte, at ”Hvede Bock” alligevel falder i deres smag. Den har ikke de meget krydrede nellike og banan aromaer og er heller ikke så speciel som ”Aventinus”. Det er bare en udsædvanlig god madøl, men den fungerer også i sig selv som hyggeøl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar