Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 13. oktober 2008

Tid til en øl - St. Feuillien Bruin

13. oktober 2008
Første dag i efterårsferien. Planen var at komme i gang med det nye bed i haven, men jeg har simpelthen været så træt hele dagen. Jeg brugte de absolut sidste kræfter på en 40 min. løbetur, og så gik resten af dagen med – ingenting.  Og så var vejret også dårligt.
Håber jeg er lidt mere frisk i morgen.

Heldigvis fik vi besøg til aften af gode venner fra Viborg og på det tidspunkt var energien så småt begyndt at komme tilbage, så det blev en rigtig hyggelig aften med god mad og øl. Børnene hyggede sig også med en ny perleplade og et spil trafikprop, hvor man skal rokere rundt med en masse tog, for at skabe plads, så det røde lokomotiv kan komme ud. Det er et rigtigt stategispil, som de fleste drenge ( og mange piger ) hurtigt bliver bidt af. – og så er det ikke engang på gameboy.

Til aften fik vi mørbrad i pikantsauce med bacontern og æbler. Det smagte skønt og endnu engang fik jeg spist lidt for meget. Det bliver vist svært at holde vægten i denne uge. – og jeg gider altså ikke løbe igen i morgen.
Til denne ret havde jeg fundet et par øl frem - ”Indslev Hvedebock” og ”St. Feuillien Bruin”. De passede begge udmærket til maden. Jeg kendte ikke den belgiske bruin fra tidligere, men jeg har smagt deres juleøl, og den er fantastisk.

I 655 vandrede en irsk munk ved navn Faelan omkring i Belgien og prædikede evangeliet. I nærheden af byen Le Roeulx blev han halshugget og hans diciple byggede et kapel på stedet. Dette kapel udviklede sig til et kloster i 1125 – Abbaye St. Feuillien de Roeulx. I tiden efter den franske revolution blev klosteret ødelagt, men der havde været en tradition med ølbrygning på stedet.
I 1873 begyndte Friart familien at brygge på egnen og opkaldte deres øl efter den lokale helgen.
De brygger overgæret øl, der er dobbelt gæret – anden gang i flasken i mindst 15 dage.

Det er en rødbrun øl med et varmt skær og en smule slør. Skummet er lyst og fast. Alkoholprocenten på 7,5%, hvilket er meget normalt for typen. Duften er præget at blomst og krydderi fra gæren, og øllet føles friskt og let i munden. Smagen er fyldig og maltet med mange nuancer - bla. noter af karamel. Eftersmagen er lang og ikke særlig bitter, men balancen er fin.
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar