Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 8. oktober 2008

Tid til en øl - Chimay Rouge

8. Oktober 2008
Efter en lang arbejdsdag er det dejligt at kommer hjem til god mad og med udsigt til en god øl også.
Forleden fejrede vi min datters fødselsdag og fik i den forbindelse bla. en ”Chimay Rouge”. En øl min datter spurgte om hun måtte smage, Hun har ikke tidligere vist interesse for øl, men har ved andre lejligheder engang imellem smagt lidt vin og mjød ( som hun godt kan lide ). Hun har heller ikke endnu vist interesse for at gå til fester og drikke sig fuld, men den tid kommer nok engang.
”Chinay Rouge” faldt dog også i god jord – jeg tror, hun har en sød tand ligesom sin far.

Chimay er et trappistbryggeri, der tilhører klosteret ”Notre Dame de Scourmont”, der ligger i det sydlige Belgien. Klosteret er fra 1850 og bryggeriet fra 1862. Chimayølllene har været markedsført siden 1925. Det er det mest kommercielle af trappistbryggerierne og brygger 3 ølmærker, der er kendt i hele verden. De næste 3 dage vil være helliget disse 3 øl ( De har været på tilbud i Fakta ).
Chimay Rouge er den letteste, men måske også den kendeste. Den er på 7,0% og det man i Belgien betegner som en dubbel.
Farven er kobberrød og der danner sig en pæn skumtop af lyst skum Den er brygget på pilsner og karamelmalt og dufter af malt og lidt krydderi – koriander. Der er ikke ( så vidt jeg ved ) tilsat krydderier, så disse indtryk må skyldes gæren. Og Chimays gær er berømt og skyldes Broder Theodore, der brugte lang tid til at forædle den. Fornemmelsen i munden er frisk. Det er som om øllet skummer lidt op ( man kan faktisk høre lidt brusen ) og man får en rensende, livlig virkning, der balancerer den maltede smag. Der er også masser af krydderi-estere i smagen. Eftersmagen er lang og uden den store bitterhed, men smagen bliver hængende og lokker til en tår til. Der er brugt Hallertau og Galenahumle.
Karakter 4

”Chimay Rouge” sælges også i 75 cl flaske under navnet ”Chimay Premiere”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar