Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 12. februar 2021

Tid til en øl - North Brewing Somehow Lose Glass / Stone Scorpion Bowl IPA


 12. Februar 2021

I går aftes fik vi en dejlig vegetarret med ris og 9 forskellige grønsager i kokosmælk. Det var det sydøstasiatiske køkken, der var inspiration.

Jeg åbnede en IPA fra det engelske bryggeri North Brewing, og den passede fortrinligt til maden.

Bryggeriet blev grundlagt i 2015 i Leeds, England - af John Gyngell og Christian Townsley, der siden 1997 havde bestyret England første ’Craft Beer Bar’. Den bar navnet ’North Bar’, så det var nærliggende at finde navnet på bryggeriet.

Den engelske ølfestival –’Indy Man Beer Celebration’ er naturligvis aflyst, hvilket - som så meget andet - er ærgeligt. Der er ikke mulighed for alle de ting, man gør på en ølfestival – inklusiv at miste sit ølglas, hvilket sker oftere end man tror.

Derfor har festivalen lavet en aftale med forskellige engelske craftbryggerier, om at lave øl inspireret af ølfestivaler, og North Brewing lavede denne ’Somehow Lose Glass’

Det er en uklar, solgul NEIPA på 7,0%. Der er brugt en del havre i den for at give en blød og behagelig mundfornemmelse. Humletyperne er Motueka og Simcoe. Motueka er en New Zealandsk humle, der giver dette præg at tropisk frugt. Det fornemmes allerede i aromaen og senere fremstår det d tydeligt i smagen. En citrussmag, der kan minde lidt om stjernefrugt og nogle sødere frugter i baggrunden for at balancere. Glimrende afslutning med fin bitterhed.

Karakter 4


Forleden åbnede jeg en IPA fra Stone Brewing. Jeg har altid været glad for deres IPA’er, for de er gode til at balancere bitterhed og smag.

Denne ’Scorpion Bowl IPA’ er da heller ingen undtagelse, men med 7,5 % og 76 IBU lægger den sig tæt op af en DIPA. Her er det Mosaic, Loral og Mandarina Bavaria der sørger for bitterheden og selvom de beskriver den som tropisk – uden tilsætning af frugt, synes jeg ikke det er så markant. Jeg synes, det er grape, der dominerer med lidt appelsin og tropefrugt i baggrunden.

Ganske glimrende IPA, men jeg vil nu nok altid foretrække en ’Ruination’, når vi alligevel er i det sekment.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar