Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 26. november 2009

Tid til en øl - Aventinus Eisbock

26. November 2009

Her til aften var vi til dans, men vores instruktør var blevet syg, så et par vikarer var sprunget til med meget kort varsel. Vi skulle have lært et par nye variationer, og vikarerne besluttede at lære os dem, og vi sagde, det lød som en god ide. Men det blev desværre noget værre rod. Vi skulle nok hellere have arbejdet på de nyere variationer, vi har fået de sidste par gange. Vi har fået nye trin i jive og rumba og vals og i dag kom der nyt i cha-cha-cha og quickstep. Og vi kan godt lide at få nye trin, men det blev lidt forvirret.

Derfor trængte jeg til at slappe af med en dejlig meditations-øl her til aften, og så er der ikke meget, der er bedre end en ”Aventinus” fra Schneider. Det var en af de øl, der var med til første ølsmagning i 2006, og jeg skrev om den sidste år ( 25 sep 08 ), hvis man vil læse om historien og detaljerne. Men Aventinus har en storebror på 12%, nemlig en Eisbock.

Eisbock stammer fra Kulmbach i Franken. Historien fortæller at en lærling glemte et fad bockøl ude  i gården. Den frøs til is og sprængte fadet. Lærlingen blev tvunget til at drikke det øl, der endnu ikke var frosset og det smagte fortræffeligt. Eisbock var en realitet.

Man fryser vandet og fjerner det, så der bliver en slags koncentrat tilbage. Derfor når ”Aventinus Eisbock” op på 12,0%.

Det er en mørk ufiltreret øl med groft brunligt skum, der forsvinder under højlydt knitren. Den høje alkoholprocent gør at skummet ikke holder længe. Indtrykkene er meget lig den originale ”Aventinus”, men den virker blødere og rundere en den. Der er også en tydeligere alkoholprofil. Det giver en behagelig fornemmelse i munden, som jeg godt kan lide ved alkoholstærke øl. Øllet er sødligt og meget parfumeret/nuanceret, men ikke slet så tydeligt som originalen. Det er alkohol og sødme der dominerer. Meget dejlig øl.

Karakter 5

Til flere ølsmagninger har ”Aventinus” skilt vandene. Nogle kan lide den – andre kan absolut ikke.

( derfor har jeg den tit med ). Til vores tyske ølsmagning på musikskolen, havde jeg denne med, og en af deltagerne kunne i sin tid ikke lide den originale. Men enten har han ændret smag eller også er denne netop mere afstemt, for nu syntes han at ”Aventinus Eisbock” var god.

Den kan købes i Ølkonsortiet i Aalborg og er en aldeles fremragende juleøl ( ikke til maden ).




Ingen kommentarer:

Send en kommentar