Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 8. april 2015

Tid til en øl - Collesi Rossa / Brooklyn Brown Ale


8. April 2015

2. Påskedag var vi i Helsingør for at se musicalen ”Blod og Ære”, som Espergærde Ungdomsskole opførte på Kulturværftet. Vores yngste datter spiller en af de kvindelige hovedroller, og det gør hun fremragende. Det er et meget dramatisk stykke – om retsopgøret efter 2. Verdenskrig og de tyske flygtninge, der blev interneret i danske lejre ( hvor de ikke blev særlig godt behandlet ), og der var trukket linjer op til vores tid og vores behandling af flygtninge. Alle spillede fremragende og vi blev meget grebet af stykket. men det er hårdt at se ens datter gå så gruelig meget igennem – selvom det kun er teater.

Vi mødtes med hende søndag aften og gik på italiensk restaurant – ”Amici Miei” - for at hygge os. Det var god mad og de havde spændende øl fra Italien på kortet.


Birra Collesi er et lille håndbryggeri fra Apecchio i Marche, Italien. Det er Guiseppe Collesi og Roberto Bini der grundlagde bryggeriet, og de allierede sig med brygmester Marc Knops fra Belgien. Sammen skabte de Imper Ale. Bryggeriet får vand fra Monte Nerone og de dyrker selv deres byg, der bliver lokalt maltet.

”Collesi Rossa” er en red ale på 8,0%. Den kommer i en enkelt, men meget flot flaske, der minder om en vinflaske. Det er en smuk rød øl, der er eftergæret i flasken. Behagelig duft af karamel og krydderi. Det er en af de bedste italienske øl, jeg har smagt. Ualmindelig godt balanceret. Der er ikke noget der stikker at, men karamel, nødder og krydderi er holdt i fine antydninger, og spiller fint sammen. Man er ikke i tvivl om det italienske islæt af krydderier, men det dominerer ikke. Der er ikke oplysninger om, at der er krydderier tilsat, så det er måske malten, der har optaget dette strejf af Italien.

Karakter 4+


Mandag så vi Kronborg. Vejret var dejligt og vi nød solen. Kulturværket ligger ved havnen ved siden af Kronborg, så vi satte os ind i cafeen og fik frokost. Her var der øl fra Brooklyn på tavlen, så jeg valgte deres ”Brown Ale”, som jeg dog har smagt tidligere.


Brooklyn Brewery blev grundlagt i 1987 ag Steve Hindy og Tom Potter. Hindy havde lært at brygge under et seks års langt ophold i Mellemøsten (?), og dannede bryggeriet med sin underbo, da han vendte hjem til Brooklyn. I starten var de kontraktbryggere, men fik i 1996 eget bryggeri. I 1994 blev Garret Oliver deres chefbrygger, og det er ham, der har skabt ”Brown Ale”. oliver er meget begejstret for engelske øltyper, men der er nu kun brugt amerikansk malt og humle i denne øl. Fem forskellige typer malt og Cascade, Willamette og American Fuggles.

Det giver en øl med mere kant end traditionelle engelske brown ales. God fyldig smag med karamel, chokolade og en forfriskende bitterhed fra humlen ( IBU 30 ).

Karakter 4

Tag til Helsingør og se musicalen ”Blod og Ære”. Det er hele turen værd, og øllet er heller ikke dårligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar