Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. september 2015

Tid til en øl - Øletusiaster Aalborg/ NIbe Bryghus Fabel


14. September 2015

I 2005 bryggede Baggaardsbryggeriet i Holstebro for første gang en ”Nytårsfabel”. Den blev brygget igen med mindre variationer i 2006, og det er denne udgave, der nu er blevet relanceret af Nibe Bryghus i samarbejde med Ølentusiasterne i Aalborg.

Baggaardsbryggeriet blev ledet af Martin Schau, der desværre i 2007 måtte dreje nøglen om, men nogle af bryggeriets øl blev derefter brygget på Nibe Bryghus, der havde købt rettighederne og bla udsaendte ”Julefabel” i 2007. Martin Schau virkede i mange år som freelancebrygger på forskellige bryghuse – og på Nibe Bryghus – og i 2012 blev han ansat som chefbrygger i Nibe.

De Danske Ølentusiaster i Aalborg har flere gange tidligere lanceret en øl i samarbejde med lokale bryghuse, og da tiden nu igen var inde, syntes vi at det kunne være spændende at relancere den hedengangne ”Nytårfabel” fra 2006.

Denne øl er nu netop færdig og i handlen under navnet ”Fabel”. Og der er fuldstændig samme ordlyd på etiketten som for 9 år siden.
”… en belgisk-inspireret lys ale tilsat en god mængde anis, som giver en meget karakteristisk duft og smag af Kongen-af-Danmark bolsjer. den er brygget på pilsnermalt, munchenermalt og karamelmalt og humlerne  Saazer og Northern Brewer”.


På etiketten er der også en afbildning af fablen om Skt. Jørgen, der dræber dragen. Motivet er taget fra et kalkmaleri i Nibe Kirke.Det er en smuk rødt glødende øl på 9,0%. Store bobler sætter sig på glasset og signalerer friskhed og liv og et tynd hvidt skumlag dækker overfladen. Man overvældes næsten af en kraftig duft af anis, hvilket ikke generer mig personligt – tværtimod. Det er en øl med stor kraft og fylde. Det er også anis, der præger smagen – lidt som at drikke absinth. Det kan måske blive for meget i længden for nogen, men jeg har nu altid godt kunne lide forskellige former for lakridsnoter i øl. Man ser det oftest i stout og porter, men i denne stærke ale, kommer det også ganske godt til sin ret. God lang eftersmag.

Karakter 4+

”Fabel – ganske enkelt eventyrlig”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar