Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 15. september 2015

Tid til en øl - Westbrook Mexican Cake


15. September 2015

De sidste par tirsdage har det flasket sig sådan, at jeg har kunne følges med min kone til dans ( vi har pga arbejde måtte køre i hver sin bil i denne sæson ). Godt nok skulle hun lige undervise en lektion, og så måtte jeg se at få tiden til at gå. Af uforklarlige årsager er jeg hver gang – nærmest ved et tilfælde – endt på Basement Beer Bar, hvor der altid er godt øl.

I sidste uge havde vi jo en dansker – Andreas Mogensen – i rummet, og derfor var det naturligt at nyde ”First Dane in Space” – en frugtig saison brygget af Rocket Brewing. Der blev også tid til en ”Oak Barrel Stout” fra amerikanske Old Dominion Brewery. En let, men smagfuld stout på 5,2%.

Denne gang var der meget spændende øl på hanerne, for Basement Beer Bar har lige fejret sin 1 års fødselsdag. Jeg havde kun tid til en enkelt øl ( man skal jo helst kunne holde sig på benene, når man danser, selvom et par gode øl må indrømmes at give et naturligt sway og mere løse hofter ) og jeg valgte en spændende stout fra Westbrook.

Jeg har tidligere smagt deres ”Gose”. Westbrook blev grundligt af Edward Westbrook og i januar 2012 bryggede de ”Mexican Cake” i anledning af deres 1 års fødselsdag. Den er siden blevet en del af deres ”annual Aniversary Serie”.

Det er en kraftig sag på 10,5% – Imperial Stout brygget med kakaobønner, vaniljestænger, kanelstænger og habanero peber. Duft og smag var så inciterende, at jeg næsten glemte at tage et billede, men det ligner på den anden side så mange andre stouts.

Den er sort og duften er kompleks med mørk frugt og sveske, mørk chokolade og vanilje, og disse noter går klart igen i smagen. og så sluttes der af med en kraftig og tydelig chilipeber smag. Nu er jeg jo normalt ikke så forfærdelig meget for chili, men jeg er dog stødt på øl, hvor doseringen er ramt lige i plet. Det er gældende her, for selv om den brændende fornemmelse er markant, er resten af smagsgiverne lige så kraftige, så chilien får ikke lov at overdøve alle andre indtryk. Men det havde også være en god øl uden chili.


Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar