Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 23. juni 2017

Tid til en øl - Lowlander I.P.A.


23. Juni 2017

I dag skulle vi have sidste dansetime inden sommerferien og vi tog af sted i så god tid, så vi også kunne besøge Ølhytten på C.W. Obels Plads i Aalborg. I forbindelse med Amerikanske Dage har Ølentusiasterne i Aalborg slået en ølhytte op på pladsen, hvor der deles gratis øl ud til byens borgere. Det er ”Ølmanden fra Svenstrup” – Tom Christensen, der er idemand og som leder hytten -med hjælp fra andre lokale ølentusiaster. Det er også ham, der laver aftaler med bryggerierne og i år var der to øl fra det lokale Two Face Brewing og også øl fra Hornbeer.

Jeg smagte en kraftig Imperial Witbier fra Two Face – ”Clockwork Orange”. Kraftig smag – som en sagde: ”Witbier på stereoider”, men det er nok også meningen. Jeg foretrækker det måske lidt mere afdæmpet, men der skal jo eksperimenteres. Derudover kan man også smage deres ”Kickstarter” – en supergod IPA, der helt klart er ølhyttens bedste øl.


Øllene fra Hornbeer er i den afdæmpede ende. Jeg smagte deres bud på en reformationsøl – ”1517” – en tør schwarzbier – af den slags som Luther kunne lide. Schwarzbier stammer fra Thüringen i nærheden af Luthers Wittenberg. Derudover smagte jeg ”Charlies Cool Porter” og ”YTR” – en belgisk inspireret tripel. Ølhytten er også åben i morgen lørdag d. 24/6.


Aftenens øl til sushi var en ”I.P.A.” fra Lowlander, som jeg skrev i går. PÅ denne etiket ser vi en abe i matrostøj og vendingen:”who gives a monkey”. Her refereres til de hollandske søfarere, der vendte hjem fra Asien, medbringende en abe, som de ofte tilbød kroværterne som betaling for deres drikkegæld.

Denne IPA er brygget med koriander og hvid te og måske er det indbildning, men det synes jeg faktisk godt man kan fornemme.

Det er en klar, gylden øl på 6.0%. Skummet er meget diffust og går hurtigt i opløsning, men klistrer til siderne. I duften fornemmer man humle og Nestea og et let skarpt strejf af koriander.. Det er også bitre teblade, der dominerer smagen, men her kommer humlen også ind og giver en pænt kraftig bitterhed.

Karakter 3+ 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar