Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 22. juni 2017

Tid til en øl - Lowlander White Ale


22. Juni 2017


Forleden fik jeg en forsinket 60 års fødselsdagsgave fra Skansespillet. De kender jo til min store interesse for øl ( jeg afholder hvert år en smagning i foreningen ), og havde fundet frem til et bryggeri, jeg ikke kender i forvejen.
3 øl + 1 glas fra det hollandske bryggeri – Lowlander.

Frederik Kampman er inspireret af de gamle nederlandske traditioner med at bruge krydderier og urter fra de oversøiske og eksotiske lande, de sejlede til, i deres øl. Han besluttede at genoplive denne ide og gennemførte i 18 måneder en lang forsøgsproces, for at finde de rigtige ingredienser til øllet. ”Botanical Brewing” kalder han det.

I august 2015 var han klar til at afholde en testsmagning af 3 signifikante øl for over 200 personer. Tilbagemeldingen var så stor og positiv, at han besluttede at blive fuldtidsbrygger – og 1. januar 2016 åbnede Lowlander Brewery i Ansterdam.


Det er disse 3 øl, der stadig udgør produktionen, og som jeg kan se frem til af smage – ”White Ale” – ”I.P.A.” og ”Poorter”. Der er dog også kommer en ”Pale Ale” på gaden siden, men den er ikke med i denne smagekasse.


”White Ale” er inspireret af Willem Barenstz forsøg på at finde Nordøstpassagen nord om Rusland. Barentshavet er opkaldt efter ham. Han kæmpede med to store problemer – isbjørne og frossen øl. Derfor ser vi også et lille bitte skib og en kæmpe isbjørn på etiketten. Den er brygget med hyldeblomst og kamilleblomst og tilsat skal fra de bitre Curacaoappelsiner.

Appelsinskallen er en kendt ingrediens i witbier, men her er korianderen altså erstattet af hyld og kamille.


Det er en uklar, gul øl på 5,0%Skummet på toppen er tyndt og let. God duft af appelsinskal og blomst. Den er meget frisk med en del kulsyre. Smagen er god. Her kan man godt smage hyldeblomsten, der giver en lidt rundere karakter og den bitre appelsinskal trænger fint frem i eftersmagen. Et godt bud på en traditionel wit med et lille tvist – uden at bevæge sig langt uden for stilen.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar