Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. maj 2017

Tid til en øl - Brew By Numbers


23. Maj 2017

Bryg fra det engelske bryggeri ”Brew By Numbers” har i den senere tid været at finde hos Basement Beer Bar i Aalborg.

Brew By Numbers blev stiftet af Dave og Tom, der først mødte hinanden i Kina, hvor de dyrkede rock climbing. I april 2011 vendte Dave hjem til England og sammen med Tom begyndte de at eksperimentere med hjemmebryg. I 2012 gik en Saison gærstreng rundt blandt bryggere i London, og den nåede også Dave og Tom, der bryggede deres første officielle øl med den.

For at holde styr på bryggene nummererede de dem, så ”01/01” betyder stil nr. 01 ( saison ) og bryg nr 01 i den stil. I saisongenren har de nu brygget 28 forskellige udgaver, og den sidste hedder altså 01/28.
Denne første bryg ”01/01 Citra Saison” var netop på hanen i dag i Basement. Den er som navnet antyder humlet med citrahumle.

Det er en utrolig lys øl, der nærmest minder om hvidvin. Den er fuldstændig klar. Den har en frisk, let syrlig duft af citrus. Den er yderst let og behagelig at drikke. Alkoholprocenten er 5,5%. Det er ikke en aggressiv øl, der springer frem og presser smagsindtryk ned i halsen på en. Den er tilbageholdende og venter på at man selv skal opdage nuancerne. På mange måder minder den mig om en god kölsch, selvom det måske lyder mærkeligt. Man skal gøre sig lidt umage og være opmærksom, for at få det fulde udbytte. Smagen er let med antydning af kløver og spæde bøgeblade. Syrligheden er lav – næsten ikke eksisterende, men der er lidt citrus i afslutningen. Det er en af de saison, der har tiltalt mig mest – netop fordi den er så underspillet i udtrykket.


Karakter 4


Kategori 8 er stout, og her finder vi ”08/07 Coffee & Milk”, der, som navnet siger, er en mælkestout. Det er let – kun 4,0%. Den er kulsort men med lyst skum, hvilket antyder at der er brugt lys malt og sortristet byg. laktose og brasiliansk kaffe fra Cachoeira da Grama bønner.
Den dufter af kaffe med mælkepulver. Let i karakteren. Mild ristet smag af kaffe og mælkechokolade.

Karakter 3+


Deres 2. forsøg i genren er en ”08/02 Imperial Stout” på 8,0%. Her er brugt masser af malttyper og også havre, hvilket giver en blød, lækker fremtoning. Den er også kulsort, men med brunt skum, der sætter sig fint på glassets sider. Sødlig duft af malt og moden frugt. Den har en god fylde og er som nævnt blød og lidt cremet. Smagen er sødlig – næsten som var der tilsat sukker. Afslutningen er mere tør og ristet. Kun en let bitterhed.

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar