Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 3. november 2017

Tid til en øl - Ørbæk Red Deer Christmas IPA


3. November 2017

I dag er det J-dag. Den dag da juleøllet flyder fra hanerne. Allerede i går kom specialbryggerierne med deres juleøl, men der var der ikke tid til øl for undertegnede.

Det er meget lang tid siden, jeg har skrevet her på bloggen, men det er ikke fordi, der har været mangel på ølbegivenheder. Vi har været på tur til ”Det Bette Ølhus” i Aalbæk, hvor vi pga trængsel endnu en gang blev placeret i butikken. Det er vældigt inspirerende omgivelser.

Vi har og været afsted til ”Nordic Brew Festival” i Frederikshavn, hvor der også var fine øloplevelser. Og så er der jo den hjemlig bajer til aftensmaden i ny og næ.

Men det har skortet lidt på interessen for at få skrevet noget ned. Måske kan juleøllene endnu engang sætte lidt skub i skriveriet.

I hvert fald fejrede jeg J-dag med en af årets nye juleøl – Ørbæks ”Red Deer Christmas IPA”.
Juleøl er jo ofte i den maltede – måske decideret søde – kategori, og det kan jeg såmænd godt lide. Men det er nu befriende og forfriskende ind imellem af afveksle lidt med en god humlet øl.
Her kommer Ørbæks nye jule IPA fint til sin ret.

Det er en uklar, Orangerød øl på 5,8%. Skummer er kraftigt og groft og går hurtigt i opløsning. Duften er præget af humle med et sødlig strejf af appelsin. Det er en livlig øl, der har en skarpt bid fra humlen. Det er humlesmagen, der indleder oplevelsen, men derefter kommer der et sødere indtryk af appelsin – måske endda mandarin. Det holder kun lidt inden en markant bitterhed afrunder smagsoplevelsen.

Jeg har nok altid lidt svært ved at finde julestemning i en IPA, men her er gjort et forsøg med appelsinnoten. Og det er i hvert fald en afveksling, hvis man går lidt død i søde juleøl i december måned.


Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar