Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. januar 2021

Tid til en øl - Poppels Vintervärmere Tvåtusentjugo


 13. Januar 2021

En del juleøl har fået navne, der egentlig viser, at de er beregnet til hele sæsonen. En af de engelske betegnelser er ’Winterwarmer’, der meget godt beskriver den stærke og varmende øl til de kolde måneder.

Der er andre nationer, der har taget denne stil til sigg bla. Sverige, hvor bryggeriet Poppels har lavet en ’Vintervärmere Tvåtusentjugo’.

Poppels ligger i Josered, Västra Götaland. Den 1. december 2012 kom første øl ( Brown Ale ) på markedet. På det tidspunkt lå bryggeriet i Mölnlykke, men i 2015 flytter det til et gammelt industriområde i Jonsered. Bryggeriet er helt økologisk.

Med snefald og årets første minusgrader er det vist den rigtige tid at varme sig med en stærk, krydret vintevarmer. Og krydret det er den.

Det er en mørk øl på 7,8%. Den toppes af brunt skum og man mødes af en stærkt krydret duft. Det er kanel og ingefær, måske lidt gran og nellike. Øllet har en god krop. Fyldig men dog let at drikke.

Jeg smagte denne øl før jul, og dengang syntes jeg, den var for krydret at komme igennem, men måske har den haft godt af at lagre lidt, for den er væsentlig bedre i balancen nu. Det første indtryk er sødligt af malt og chokolade, dernæst kommer kanel eller ingefær ( erfaringen viser, jeg ofte forveksler de to ) også gran og nelliker. I hvert fald temmelig julekrydret. Humlen gør ikke meget væsen af sig selvom bitterheden er 30 IBU. Det er krydderiet der dominerer.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar