Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 1. maj 2022

Tid til en øl - Italiensk øl 4 - Birra del Borgo


1. Maj 2022

Vi ville gerne se Vatikanet og Peterskirken, og havde prøvet hjemmefra at få billet, så vi ikke behøvede at stå i kø. Men vi kunne kun få plads til kl 18,00 eller senere. Så vi besluttede at gå tidligt og stå i kø. Så måtte det tage den tid det ville.

Desværre var der lovet regn hele formiddagen og det holdt stik. Da vi nåede Peterspladsen regnede det en del, og køen var meget lang. Der var mange bureauer på pladsen, der solgte guidede ture og vi snakkede med en fyr, der kunne få os uden om køen til Vatikanmusset ( Sixtiske Kapel ). Vi var lidt skeptiske, men det viste sig at være helt i orden. Vi kunne komme til kl. 13, så vi gik tilbage til hotellet for at tørre.

Klokken 13 var vi klar. Det var holdt op med at regne og vi gik i samlet flok - uden om køen og ind på Vatikanmuseet. Det var fint, og derefter var vi på egen hånd. Der er meget at se udover Det Sixtiske Kapel - flotte rum og Rafaels stanzaer. Det Sixtiske Kapel er fantastisk, men her må man ikke fotografere og man skal være stille. Det giver en besynderlig stemning.

Udenfor igen stillede vi os i kø til Peterskirken. Den var også lang, men bevægede sig ret hurtigt, så efter 3 kvarter kom vi ind, og den er overvældende. Vi brugte god tid derinde.


Til aftensmaden bestilte jeg en øl fra Birra del Borgo. Jeg har smagt og anmeldt øl derfra tidligere. Bryggeeriet ligger tæt på Rom og blev stiftet i 2005.

'ReAle' var bryggeriets første bryg og er en engelsk inspireret IPA på 6,4%. Jeg havde egentlig bestilt deres 'ReAle Extra', der er kraftigere og amerikansk inspireret, men det havde de vist misforstået. Originalen har en bitterhed på 41 IBU - Extra er på 75 IBU.

Det er en rødlig øl med flot, hvidt skum. Levende i munden og med en god humlet aroma. Der er brugt amerikansk humle også den denne øl - sikkert Cascade, der var dominerende dengang. Dejlig øl med en god smag og afsluttende bitterhed. Passede givetvis bedre til maden end den kraftigere udgave.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar