Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 30. april 2022

Tid til en øl - Italiensk øl 3 - Baladin / Peroni


30. April 2022

Da vi ankom til Como blev vi hentet ved stationen af en chauffør og kørt til vores hotel, og da vi skulle videre var det det samme. Vi blev sikkert kørt til banegården. Vi skulle med lokaltoget til Milano, hvor vi skulle med højhastighedstoget 'Frecciarossa'. Det ville tage små 3 timer til Rom med en hastighed på 249 km/t ( jeg sad og ventede på den skulle nå 250, men det skete ikke, før hastigheden igen gik ned. Det var luksus over 1 kl. Kun 10 stole i hele vognen, og de havde fodstøtte, og kunne drejes og lægges bagover i hvileposition. Mad og drikke inkluderet, og vi fik et menukort med 12 forskellige retter + snacks og frugt. 


Der var også vin og øl, og jeg så en specialøl fra Baladin, som jeg ikke kendte.

'Pop' er en 99,09% italiensk øl. De sidste 0,91% er amerikansk humle. Det var en ganske glimrende overraskelse. Det er en amerikansk pale ale på 6,0%. Bitterheden ligger omkring 32 IBU. Det er en smuk, gylden øl med inciterende duft af mandarin og bergamotte. Bryggeriet nævner selv bergamotte, så det er nok den smagsnote, jeg ikke helt kan sætte ord på. Vældig forfriskende med dejlig smag af orangefrugter.

Karakter 4



Da vi ankom til Rom blev vi atter hentet ved stationen, og vi havde ikke kørt 100 m, før jeg var glad for, at det ikke var mig, der kørte. Det centrale Rom er så gammel, at der ikke var tænkt på biler, så de brolagte gader er meget smalle. Vores Hotel lå centralt ved Pont Sisto, så vi kunne gå på sightseeing med det samme. Vi så den flotte Piazza Navona og nåede også at se Castel Sant'Angelo, inden vi spiste på en restaurant i en af de små sidegader til Navona.


Der havde de 'Nastro Azzurro' fra Peroni på fad. Det betyder 'det blå bånd' og er Italiens førende ølmærke. En standard pilsner på 5,1%, som jeg har anmeldt i starten at bloggens levetid. Jeg er nok blevet lidt mere positiv på mine gamle dage - eller også er det stemningen og det flotte glas, der giver bedre point, men den er slet ikke på højde med deres 'Rossa'.

Karakter 3








 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar