Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. april 2022

Tid til en øl - To Øl Brokilde Yeaster Bunny


13. April 2022

Nu er påsken over os, men mange af de øl, der er i butikkerne er gamle kendinge, hvilket der sådan set ikke er noget i vejen med - undtagen hvis man vil skrive om nye påskebryg.

En af de få nye øl, jeg har set på hylden er 'Brokilde Yeaster Bunny' fra bryggeriet To Øl.

To Øl blev grundlagt i 2010, men Tore Gynther og Tobias Emil Jensen havde brygget tidligere hjemme i privaten. De havde lært det af deres lærer i gymnasiet - Mikkel Borg Bjergsø. I 2019 købte de en gammel Beauvais fabrik i Svinninge. Her startede de deres eget bryggeri og kalder stedet for ' To Øl City'.

Deres serie ' Brokilde' er kommet med nogle belgisk inspirerede øl, hvor jeg har 'Brokilde Brown' på programmet til weekendens ølsmagning. Tidligere har jeg smagt deres tripel ' Brokilde Vinter' , der var en af de mest velsmagende øl sidste øl. Jeg kender ikke baggrunden for navnet Brokilde - måske stammer de derfra.

'Brokilde Yeaster Bunny' er også belgisk inspireret. Det er en saison på 6,0%. Helt lys og solskinsgul - eller måske kamilleblomst-gul, for der er tilsat kamilleblomster. Det mærkes tydeligt i både duft og smag. Det er en frisk og let perlende øl med masser af liv. Humlen er Loral, der også er med til at give det urteagtige præg. En anderledes, men spændende smagsoplevelse, der passer godt til lys og forår.

Karakter 4


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar