Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 18. marts 2022

Tid til en øl - Heavy Seas Double Cannon

 


18. Marts 2022 

I 1631 blev den irske by Baltimore angrebet af pirater - slavehandlere fra Nordafrika. Angrebet inspirerede en digter - Thomas Davis til at skrive " The sack of Baltimore".

Måske er det dette, der har inspireret folk i den amerikanske by Baltimore, Maryland - til at bygge et piratskib - 'Fearless'', der sejler turister rundt langs kysten. I hvert fald lader det til, at denne piratstemning hører til området.

I 1982 drev Hugh Sisson - sammen med sin far - den eneste craft beer bar i Baltimore, men han spekulerede på, om han også kunne brygge sin egen øl. I '86 begyndte han at lave øl til Sisson's Brewpub og i '95 grundlagde han sit eget bryggeri - Clipper City Brewing Company.

I 2003 lancerede de en serie kraftigere og mere udfordrende øl under navnet Heavy Seas, og det blev så stor en succes, at de i 2010 omdøbte bryggeriet til Heavy Seas Beer. Logoet er en kranium - med henvisning til Baltimores pirater, og det er i høj grad IPA'er, de brygger - med navne som 'Loose Cannon,' Hazy Cannon' og denne aftens øl - 'Double Cannon'. Vi kan se to gamle kanoner, der fyrer en stor ladning humle af.

Det er en kraftig Double IPA på 9,5%. Flot orangegylden farve med hvidt skum. Masser af duft af humle - appelsin og citrus. God fylde i munden . Jeg kan godt lide Double IPA-typen, med mere kraft og saft - ofte fordi maltsødmen balancerer bedre med bitterheden. Det gælder også her. Bitterheden er kraftig ( 90 IBU ), men det fornemmes ikke så tydeligt pga den fyldige maltsmag. Det er dog en særdeles potent øl, der nok kan skræmme uerfarne landkrabber væk. En rigtig piratøl.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar